FILMPREMIERER

«Bergen – i all beskjedenhet»: Dette er en humoristisk, selvironisk og rørende dokumentarfilm som utforsker byens sjel og hjerte. Regnet, humoren, lidenskapen, kranglene, katastrofene, kompleksene, festene og ekstravagansen er noen av ingrediensene i denne kjærlighetserklæringen til Bergen. Historiene fortelles av kjente og ukjente stemmer fra byen, og filmen er basert på et skattkammer av unik arkivfilm og bergensmusikk fra mer enn hundre år.

«Den største forbrytelsen»: 26. november 1942. Etter ordre fra den tyske okkupasjonsmakten blir en storstilt politiaksjon igangsatt over hele landet. I Oslo er over 300 politifolk, hirden og NS-medlemmer kalt inn for å bistå. Over 100 drosjer er rekvirert til oppdraget. Jødiske kvinner, menn, barn og eldre skal arresteres og deporteres samme dag. «Donau» forlater Oslo med totalt 529 norske jøder om bord. Endestasjonen er utryddelsesleiren Auschwitz. Eirik Svensson har regien på denne dramatiske filmen basert på virkelige hendelser som strekker seg fra 30-tallet til fredsdagene i 1945. Med blant annet Jakob Oftebro som bokseren Charles Braude.

«I trygge hender»: Forskjellige skjebner møtes i dette sosialrealistisk drama om det franske adopsjonssystemet. Filmen vant Andreasprisen på Den Norske Filmfestivalen i Haugesund. Nyfødte Theos usikre framtid ligger i myndighetenes hender, da den unge moren velger å adoptere ham bort like etter fødsel.

«Maryam:» Den nyeste filmen til Haifaa al-Mansour, regissøren av den banebrytende «Den grønne sykkelen», fokuserer på den kvinnelige legen Maryam fra Saudi-Arabia. Hun utfordrer systemet ved å stille som kandidat til byrådet. Målet er å få makt til å fikse den ødelagte veien til klinikken der hun jobber, noe myndighetene har oversett i lang tid.

«Memories of Murder»: Året er 1986. Et lite lokalsamfunn rystes av flere drap. En lokal politimann og en etterforsker fra storbyen blir satt til å etterforske saken. De må ty til desperate og til tider brutale midler. Ryktene om at det kan være en seriemorder sprer seg og et intenst mediefokus gjør ikke saken lettere. Filmen er basert på den sanne historien om Sør-Koreas første seriemorder.

«Operasjon Nordpolen»: Den arktiske reven Svippen tilbringer dagene sine med å sortere post for det arktiske postkontoret. Imidlertid lengter han i all hemmelighet etter å bli en Top Dog, en av selskapets verdsatte husky-kurerer. Animasjons- og familiefilm med norske stemmer.

«Pinocchio»: Dette er en annerledes versjon enn Disneys-utgaven av historien om «Pinocchio» og ligger tettere opp til romanen fortellingen bygger på. Dette er historien om tredukken som blir levendegjort av den ensomme treskjæreren Geppetto, spilt av Roberto Benigni. En kinofilm for de store lerreter. Filmen har aldersgrense t år, men har partier med mørk stemning og inneholder enkelte dramatiske scener med forvandlinger.

KONSERTER

Haugesund, søndag: Uhøvla JulaGarp er det tiende arrangementet i rekken og går søndag på Høvleriet. Disse artistene er med denne gang: Thomas Dybdahl, Vanary, Duness, Salvador Dassi, Wholesome, Kjellertak, Rioter. Det bli delt ut et stipend til en ung lovende utøver innenfor musikk, film, kunst, litteratur eller andre kulturelle uttrykksformer.

Haugesund, mandag: Responsen etter konsertene Heine Totland og Britt-Synnøve Johansen gjorde i november har vært så stor at Festiviteten velger å sette opp denne konserten igjen i romjulen. «Venners Nærhet» er en konsert med to artister som også er, ja- nære venner. Britt-Synnøve og Heine har samarbeidet tett i forestillinger som bl.a. «Les Miserábles», men de har også hatt mange konserter sammen.

ARRANGEMENTER

Haugesund, onsdag: Det blir Romjuls-Quiz på Flytten. Vi bruker Flytten, Flytten Uterestaurant, MM Upstairs og eventuelt PUSH, så her vil det være rikelig med plass og avstand i henhold til gjeldende regler. For å kunne gjennomføre, trenger vi minimum 15 lag, og har et tak på 25 lag, heter det i en melding fra quizmaster Cato Thorsen på Facebook.