Gå til sidens hovedinnhold

«Mange Karmøybuer opplever stadig når vi er ute og reiser, at folk spør om det er der Skudeneshavn ligger»

Artikkelen er over 2 år gammel

Foreningen Gamle Skudeneshavn får prisen Karmøyfiskaren 2019.

KARMØY: Dette er 28. gang prisen deles ut. Den gis til personer, organisasjoner eller grupper som har markedsført Karmøy utad på en positiv måte.

Dette skriver juryen i sin begrunnelse:

«Mange Karmøybuer opplever stadig når vi er ute og reiser, og sier at vi er fra Karmøy, at folk spør om det er der Skudeneshavn ligger. Det er derfor liten tvil om at noe av det som gjør Karmøy mest kjent utenfor Haugalandet, er nettopp denne lille perla i sør – og da særlig gamlebyen. Det er imidlertid ikke en selvfølge at en del eldre hus og bomiljø skal få en slik status. Det kreves at dette er vedlikeholdt og er i en slik stand at folk vil oppsøke det, og sitter igjen med en god opplevelse av å ha vært der.

Legger vi dette til grunn, hvem er da mer naturlig vinner enn Foreningen Gamle Skudeneshavn?

Gamle Skudeneshavn består av rundt 130 eldre trehus. Foreningen har siden oppstart i 1968 drevet opplysningsvirksomhet, motivering og praktisk arbeid som har bidratt sterkt til at byen er så godt bevart. Gamle Skudeneshavn framstår i dag som et kulturmiljø med høy nasjonal, antikvarisk verdi.»

Det er Skudenes & Aakra Sparebank som står bak prisen. Juryen har bestått av Karmøy kommune v/kultursjef John Arve Hveding, Haugesunds Avis v/ journalist Ruth M. Sunnanå Sveistrup. Skudenes & Aakra Sparebank v/leder av generalforsamlingen, Ørjan Røed, markedssjef Elin Bakke Jakobsen, samt administrerende banksjef Alf Inge Flokketvedt.

Selve utdelingen av Karmøyfiskaren skjer under den årlige Skudefestivalen, første uka i juli. Prisen er på 50.000 kroner, samt en statuett og en diplom.

Kommentarer til denne saken