Gå til sidens hovedinnhold

Mange Rogalands-artister til Skudefestivalen

Artikkelen er over 1 år gammel

Skudefestivalen har aldri hatt så mange Rogalands-artister som på årets festival.

KARMØY: – Allerede på åpningsdagen torsdag 2. juli er det klart for de tre gruppene FordRekord, Kvednabekkjers og Pakkers på hovedarenaen Karmøybanken Arena, sier festivalleder Olav Torkelsen for Skudefestivalen i en pressemelding.

Det blir musikk å høre fra scenen hele kvelden. FordRekord har base i Haugesund og synger på haugesunddialekt og pleier å lage live i lokalet. Kvednabekkjers har de siste årene spilt på festivaler som Fest i Vest og Gladmaten. I fjor spilte de på konserter sammen med bl.a. DDE og Too Far Gone. De hører til countryrock-sjangeren med høy allsangfaktor. Pakkers fra Vindafjord har hatt mye radiospilling med låter som blant annet «Lykkehjulet» og «La hammaren slå».

Fredag 3. juli er det klart for ren stavangerkveld når Froddi & Compagniet og Leif & Kompisane kommer til Skudeneshavn. Gratiskonsert tidlig lørdag kveld på Gassco Arena er blitt en populær gjenganger på Skudefestivalen.

– I år er det Vidar Johnsen med band som opptrer for sannsynligvis et publikum på flere tusen, sier Torkelsen.

Gratiskonsert blir det også tidligere på lørdagen når Slogmåkane kommer til i Karmøybanken Arena. Britt-Synnøve Johansen, Randi Tytingvåg og Harbour Folk Band med Eric «Slim» Zahl er andre Rogalands-artister som blir å høre under festivalen. Britt-Synnøve er med på to arrangementer, først der hun fokuserer på viser av Cornelis Vreeswijk og Evert Taube fredag ettermiddag på Verkstedet.

Billettsalget starter 1. mai. Skudefestivalen pleier å ha ca. 30.000 besøkende.

Kommentarer til denne saken