STORTINGSVALGET: – Jeg kjenner litt mer på valgresultatet i dag, ja.

Vi når Marte Eide Klovning på telefonen morgenen etter valgdagen. Utsira-ordføreren, som var Arbeiderpartiets (Ap) 5.-kandidat på stortingslista, hadde lenge et håp om en tilværelse i Oslo de neste fire årene.

Om Ap fikk regjeringsmakt har det lenge ligget i kortene at Hadia Tajik ville ende opp som statsråd. Med fire Ap-representanter i Rogaland ville altså Eide Klovning rykke inn på Stortinget på varaplass.

– Det var en spennende valgkveld. Stemningen var stor da jubelen brøt løs etter at de første prognosene ble presentert klokka 21. Da fikk vi et tydelig signal om at det gikk mot regjeringsskifte, sier Klovning.

– Vi har hatt gode målinger den siste tiden, så resultatene var ikke overraskende. Men du kan jo aldri være sikker på forhånd. Jeg hadde like stor tro på et godt resultat i 2017, men den gang gikk det jo ikke, legger hun til med et smil.

La seg klokka ett

Eide Klovning hadde lenge et håp om at Ap skulle få fire representanter fra Rogaland, men det holdt altså ikke helt inn denne gang.

– De fleste prognosene som ble presentert i går kveld, viste at vi ville ende med tre. Ja, det var vel bare én gang vi var inne med fire. Da jeg la meg klokka ett i natt, var det rimelig avklart hvordan det ville gå, forklarer hun.

Ved stortingsvalget i 2017 bikket marginene i Aps favør da partiet fikk inn fire representanter. Denne gangen var Ap 4.126 stemmer i manko for å oppnå det samme.

– For min egen del har jeg lenge hatt et todelt syn på valget: Det hadde vært trist å måtte slutte i jobben jeg har nå, samtidig som det hadde vært veldig spennende å få prøve seg på Stortinget, forklarer Eide Klovning.

På Stortinget likevel

Utsira-ordføreren har ingen problemer med å medgi at hun kjenner litt ekstra på resultatet tirsdag morgen.

– I går tenkte jeg ikke så mye over det. Da var stemningen veldig god siden Ap igjen havner i regjering. Det stikker litt dypere i dag, men sånn er det bare, oppsummerer hun.

37-åringen kommer uansett til å få prøve seg på Stortinget om ikke altfor lenge, på grunn av 2.-kandidat Torstein Tvedt Solbergs familiære situasjon.

Hun forklarer:

– Torstein skal snart i pappapermisjon, så ut på våren rykker jeg inn på Stortinget i hans sted noen måneder. Og det kan jo vise seg å være en veldig god løsning, da får jeg prøve meg og se om dette er noe for meg.