UNDERHOLDNING: Du har kanskje lagt merke til den lokale dialekten i den nye TV2-satsingen «Bortført» som ruller på landets skjermer om dagen.

– Det er veldig hyggelig at folk har lagt merke til meg, selv med en liten rolle, kommenterer Manish Sharma.

Ga aldri opp

Mannen som er oppvokst på Norheim har hatt en skuespillerdrøm i magen store deler av livet.

33-åringen, som alltid har elsket å underholde og opptre, ble likevel sosionom og jobbet sist som saksbehandler hos NAV i Oslo kommune.

Men i 2016 gikk drømmen i oppfyllelse. På femte forsøk kom Sharma inn på Teaterhøgskolen i Oslo.

Med over 700 søkere kom den lokale mannen gjennom det trange nåløyet og ble plukket ut som én av åtte studenter.

– Jeg jobbet jo fullt på siden, men ga aldri opp. Jeg øvde på monologer og opptaksprøvene på kveldstid. Ambisjonen var å få det til. Og det gikk til slutt, smiler han.

Første TV-rolle

Allerede et halvt år før Sharma var ferdig på Teaterhøgskolen, fikk han en fot inn i Det Norske Teatret og kapret hovedrollen i «Tante Ulrikkes Vei» i 2019.

– Det er en tøff bransje. Så en må stå på. Det nytter ikke å gå inn i dette halvveis, kommenterer 33-åringen.

Den relativt ferske skuespilleren hadde en rekke planer lagt for både turne og oppsetninger. Men så kom pandemien og satte en ordentlig stopper for kulturlivet.

– I den forbindelse måtte jeg tenke litt annerledes. Jeg dro derfor for å prøvespille for min første TV-rolle, fortsetter han.

Det gikk over all forventning for Sharma som bare hadde stått på teaterscenen tidligere.

– Jeg traff blink på første forsøk, og håper det er starten på noe mer, sier han, og røper at det vil skje flere spennende ting utover året.

– Proff produksjon

Men 33-åringen viser da til den norske TV2-serien «Bortført» som handler om Pia, som sammen med israelske venner blir tatt til fange av terrorgruppen IS, og trues med døden dersom IS-fanger ikke blir løslatt.

– Jeg liker veldig godt intense thrillerdramaer, og i tillegg er jeg fan av Andrea Berntzen som spiller hovedrollen som Pia, sier Sharma.

Og utdyper: – Det var en stor og proff produksjon. Jeg var heldigvis ferdig med innspillingen av alle scenene før pandemien slo til for fullt.

Selv spiller han forsvarer og holder godt på dialekten sin i rollen.

– Jeg snakker «kav» haugesundsdialekt for en gangs skyld, sier han stolt.

Vil sette Haugesund på kartet

Sharma er andregenerasjons innvandrer, født i Norge med foreldre fra India.

Han har et ønske om å sette Haugesund mer på kartet.

– De siste 5-10 årene føler jeg det har skjedd et slags skifte i bransjen. Det settes stadig mer fokus på ulike dialekter og bakgrunner, mener han.

33-åringen som er bosatt på Skullerud utenfor Oslo-gryta har mål om å leve fullt ut skuespillerdrømmen.

– Jeg ønsker å gjøre mer film og TV. Kanskje noen større roller på sikt. Og kanskje skrive litt mer- og etter hvert sette opp mitt eget stykke, drømmer han.


– Optimist

Men for øyeblikket tar mannen fra Norheim imot utfordringene som byr seg.

– Det er en uforutsigbar bransje. En må lære seg å ta en dag og en uke om gangen. Livsstilen min er litt slik at «det vil alltid ordne seg».

– Jeg tror en må være litt optimist også. Ellers er det vanskelig å overleve i bransjen, konstaterer han.