TRAFIKK: Det var klokken 18.50 mandag kveld at det kom inn melding om en trafikkulykke på E 39 ved Raunholm i Fitjar kommune.

Bilen hadde kjørt av veien og veltet. Føreren var ikke på stedet, og har ennå ikke blitt funnet.

Politiet kjenner ikke til hvem som kjørte bilen, men leter etter bileier, som er en mann i 30-årene med adresse på Stord.

– I dag har vi utvidet søket. Vi har sendt folk litt lenger ut i teigen, samtidig som vi har folk tettere på som kan sjekke ut plasser som er av interesse. Interessepunktene dreier seg i utgangspunktet om naust og hus i nærheten av ulykkesstedet, sier Fritz Arne Lilleskog, innsatsleder i Sør-Vest politidistrikt, til Haugesunds Avis.

Søket foregår både til sjøs og til lands.

– Status er samme som tidligere. Vi søker, og vi fortsetter så lenge det er muligheter for å finne vedkommende. Men vi må hele tiden vurdere om vi skal skalere opp eller ned søket. Forholdene for øvrig bestemmer hvordan vi skal organisere oss opp i mot været. Nå søker vi på sjøen og det er ganske dårlig vær. Hvis det blir dårligere, må vi vurdere om skal avslutte det, men per nå er det full styrke til lands og til vanns, sier Lilleskog.


Håper å finne den savnede

– Er det ene vurdert som mer sannsynlig enn det andre?

– Nei, nå har vi hypotese på at han kan ha gått i sjøen, men også at han kan ha gått videre på land. Og vi håper selvfølgelig å finne ham.

– Vurderer dere å gå ut med navn?

– Det er noe vi hele tiden vurderer i samråd med familien.

– Hvordan går det med familien?

– Familien er bekymret, og de bidrar med det de kan bidra med. Vi har masse folk som har vært ute og lett, og folk som er ute og leter nå. Det er betydelige ressurser som er lagt ned for å forsøke å finne ham. Vi har brannvesen, redningsskøyte og frivillige med oss, i tillegg til politiet. Vi er per nå 20 til 30 mann, sier Lilleskog.

Etterlyst i alle systemer

Etterforskningsleder ved Stord lensmannskontor, Roald Raunholm, sier til Haugesunds Avis at de etterforsker savnet-meldingen på mannen.

– Der har vi ikke noe nytt per nå. Ingen nye opplysninger som gir oss indikasjoner på at han er i bevegelse noen plass. Det er status, og så fortsetter vi å innhente informasjon så godt vi kan, i tillegg til å følge opp det vi kan sjekke ut videre, sier Raunholm.

– Er det mulig å si noe om bakgrunnen til vedkommende og om det har vært rus involvert?

– Vi har ingen mistanke om rus.


– Har dere fått noe mer info fra venner eller familie som kan hjelpe i søket?

– Nei. Vi har ikke fått kontakt med noen som sier de har vært i kontakt med vedkommende av de som vi har sjekket så langt.

– Kan du si litt om prosessen fremover?

– Vi vil fortsette med vår etterforskning på savnet-meldingen. Han er etterlyst i alle systemer, også internasjonalt, sier Raunholm.

Teorien til politiet er at det er mannen i 30-årene som har kjørt bilen. Raunholm uttalte til Haugesunds Avis tirsdag formiddag at de har en observasjon.

– Vi har en observasjon av noen som tar seg bort fra stedet til fots etter ulykken, sa Raunholm da.