HAUGESUND: Politiet fikk melding klokken 04.02 om brann i en enebolig i Bokngata i Haugesund. Nødetatene rykket ut.

– Det er omstendigheter på stedet som gjør at politiet mener at kvinnen er utsatt for en kriminell handling, opplyste politiadvokat Marte Engesli Lysaker på en pressekonferanse klokken 12 på politihuset.

En mann i 50-årene ble kort tid etter pågrepet. Ifølge Lysaker er mannen ikke kjent for politiet fra tidligere. Mannen er norsk statsborger og har fått oppnevnt Erik Lea som forsvarer.

 

– Tyder på en relasjon

– Han er siktet for drap og foreløpige opplysninger tyder på at det er en relasjon mellom siktede og avdøde, sier Lysaker.

Hun opplyser at politiet ikke har en sikker identitet på kvinnen, men at de har en klar oppfatning om hvem det kan være.

Kriminalteknikere arbeider nå på stedet. Det vil bli gjennomført vitneavhør og gjennomgang av elektroniske spor i løpet av dagen tirsdag.

– Vi håper å få til et første avhør i løpet av dagen. Mannen vil bli begjært varetektsfengslet, sier Lysaker.

Ikke kjent for politiet

Ifølge Lysaker er den siktede mannen ikke kjent for politiet fra tidligere. Mannen er norsk statsborger og har fått oppnevnt advokat Erik Lea som sin forsvarer.

Mannen ble skadd i en motorsykkelulykke da han var på vei bort fra åstedet. De skal ikke være livstruende.

Han skal ha blitt funnet av ambulansepersonell som var på vei til boligbrannen.

Siktet er på sykehus

Forsvareren opplyser til Dagbladet at den døde kvinnen var mannens samboer.

– Han erkjenner å ha tent på boligen deres og har gitt en relativt detaljert forklaring. Han erkjenner imidlertid ikke straffskyld for forsettlig drap og beskriver hendelsen som et uhell. Han sier det aldri var meningen å drepe, sier advokaten.

Mannen ga ifølge i en foreløpig forklaring til politiet på Haugesund sykehus tirsdag kveld. Den siktede samtykker til varetektsfengsling, og framstillingen i retten vil skje enten onsdag eller torsdag, ifølge forsvareren, som ligger til at klienten på grunn av skadde neppe kommer til å møte.

Mistenkelig oppførsel

Boligen fikk store skader i brannen og var overtent ved 5-tiden natt til mandag. Det var sterk vind i området under slokkearbeidet, og flere nabohus ble evakuert som følge av brannen. Ingen andre personer kom til skade.

Brannmannskapene fant etter hvert en død kvinne i huset, og omstendighetene gjør at politiet mener hun er utsatt for en kriminell handling. Kvinnen var alene i eneboligen. Hvilke omstendigheter dette er, ønsker ikke politiet å si noe om.

Vitner skal ifølge NRK ha reagert på oppførselen til siktede og varslet politiet da de observerte ham utenfor boligen, samtidig som det brant i huset.

Gir ikke mer informasjon

Politiadvokaten opplyser at ut ifra de opplysningene politiet har nå så var det ingen andre til stede da de ankom.

De vil ikke opplyse noe mer om hvilken relasjon siktede og avdøde hadde. De vil heller ikke kommentere hva som gjør at de anser det som en kriminell handling.

Politiet ønsker heller ikke å kommentere om brannen var påsatt.

Lysaker opplyste på pressekonferansen at politiet ikke vil gi noe mer informasjon om saken enn det de gjorde på pressekonferansen.