HAUGESUND: En mann i 20-årene er siktet for voldtekt av en kvinne i 20-årene i Haugesund. Det skriver Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

Det anmeldte overgrepet skal ha skjedd natt til søndag i forbindelse med Rogaland Frps fylkesårsmøte på hotellet Scandic Maritim i Haugesund sist helg. Det skal ha vært flere politiske partier til stede på samlingen.

– Vi mottok anmeldelsen onsdag. Mistenkte ble pågrepet i dag, og fikk da status som siktet. Siktede skal avhøres i dag, sier jourhavende jurist Stian Eskeland i Sør-Vest politidistrikt fredag.

Tillitsvalgt i Frp

Mannen ble pågrepet fredag morgen, men Eskeland utdyper til Haugesunds Avis at beslutningen om å pågripe mannen kom før det.

– Mannen var på en arbeidsreise, så taktiske og praktiske hensyn gjorde at han ikke ble pågrepet før fredag morgen, sier Eskeland.

Politiet etterforsker nå saken taktisk og teknisk.

– Vi er veldig tidlig i etterforskningsfasen, og vi undersøker nå hva som er skjedd. Vi har foretatt avhør av fornærmede, samt flere vitneavhør. Utover dette kan vi ikke si mer på nåværende tidspunkt, sier Eskeland.

Det skal ifølge Stavanger Aftenblad være en tillitsvalgt i Frp som er pågrepet i saken.

– Jeg snakket med begge involverte, både fornærmede og den andre, og jeg anbefalte at saken ble anmeldt. Begge har fått kontaktpersoner i partiet som tar vare på dem, og som de involverte kan kontakte i denne saken, sier fylkesleder Bente Thorsen til Aftenbladet.

Hører til i sørfylket

Til Haugesunds Avis bekrefter Thorsen at de involverte er fra Rogaland.

Det bekrefter også jourhavende jurist Eskeland. Han forteller at anmeldelsen ble levert inn i Stavanger, og at det er i sørfylket både den siktede og den fornærmede hører til.

– De hører til i Stavanger/Sandnes-området, men var i Haugesund på grunn av en politisk samling, sier Eskeland.

– Hun har det tøft

Kvinnens bistandsadvokat, Helene Haugland, forteller til VG at hennes klient har det vanskelig.

– Hun har det tøft, og det er vanskelig for henne, men hun blir godt ivaretatt av partiet og kontaktpersonen hun har der, forteller Haugland.

Hun opplyser at fornærmede og siktede er partifeller.

– Det er viktig at hun får ro, og at politiet får etterforsket saken skikkelig, sier bistandsadvokaten.

Varetekt ikke avgjort

Politiet har ikke tatt stilling til om mannen skal varetektsfengsles.

Ledelsen i Frp sentralt ønsker ikke å kommentere hendelsen overfor NTB. Statssekretær Atle Simonsen (Frp) henviser i en tekstmelding til at det er Thorsen som kommenterer saken.