Dårlig morellsesong i Hardanger

ULLENSVANG: Bøndene i Hardanger dyrker helt andre morellsorter i dag enn på 1970-tallet. Den mest populære er den amerikanske sorten Van. 
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

ULLENSVANG: Bøndene i Hardanger dyrker helt andre morellsorter i dag enn på 1970-tallet. Den mest populære er den amerikanske sorten Van. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

På grunn av dårlig vær under årets blomstring er det færre moreller og forsinket sesong i Hardanger. Heldigvis leverer Indre Sogn.

DEL

LOFTHUS (NTB): Driftsleder Jarle Haustveit i Fruktlageret på Utne i Hardanger leverte i fjor 170 av de totalt 440 tonn med moreller som ble levert til Bama.

I år sier han til Bergens Tidende at de regner de med å kun levere halvparten av det de leverte i den gode 2014-sesongen, noe som er 70-75 prosent av et normalår.

Morellsesongen er forsinket med flere uker, og morellfestivalen på Lofthus er til helga.

– På morellfestivalen skal det både spises moreller og konkurreres i steinspytting, så tiden for levering er knapp, seier Haustveit lattermildt til avisen.

I Lærdal melder midlertidig Lærdal Grønt SA at de har hatt en god sesong og regner med å levere 200 tonn moreller. (©NTB) (©NTB)

Artikkeltags