MAT: Forbrukerrådet er bekymret for at foreldre nærmest blir lurt til å tro at de serverer barna et fullverdig fiskemåltid.

– Vi har funnet produkter som neppe kan regnes som et av ukens fiskemåltider, sier Gunstein Instefjord i Forbrukerrådet.

Han råder til å være særlig oppmerksom på fiskegratenger, fiskepudding og panerte fiskeprodukter med fyll.

– Blant fiskegratengene varierte fiskeandelen fra 20 til 75 prosent. Den som kommer best ut er fransk type, men også blant de tradisjonelle finner vi gratenger med over halvparten fisk. Det viser tydelig at vi bør sjekke ingredienslisten.

I fiskepudding varierer prosentandelen av fisk mellom 29 og 58 prosent, mens tester gjort av fiskekaker viser en prosentandel mellom 45 til 80 prosent.

Forbrukerrådet oppfordrer til ytterligere forbedring – og sier at det bør bety at man må strekke seg mot en fiskeandel på minimum 50 prosent.

– De store variasjonene innenfor én og samme produktgruppe viser at det er mulig å strekke seg. Forbrukerne forventer et sunt måltid når de kjøper et fiskeprodukt, og det bør bransjen innfri. Enn så lenge er skepsis stadig en nødvendig del av et sunt kosthold, sier Instefjord.