POLITI: I 22-tiden fredag kveld ble en mann i 20-årene på tung motorsykkel lagt merke til av en UP-patrulje ved Fagerheim. Mannen stakk av fra patruljen, forteller vaktsjef Herman Emil Eileraas ved Haugesund politistasjon.

– Det var meldt om høy hastighet. Personen veltet, og ble tatt kontroll på. Han ble tatt med i ambulanse, og motorsykkelen har fått en del skader, sier han.

Mannen sto oppreist da politiet tok ham igjen, og var ved bevissthet da ambulansen kom til stedet, opplyser politiet.

Mannens førerkort er beslaglagt.

Øltyv ble voldelig

I 23-tiden ble politiet tilkalt til en dagligvarebutikk på Avaldsnes på Karmøy, der en mann i 30-årene hadde forsøkt å stjele øl.

– Han utøvde vold mot ansatte på stedet og truet en vekter. Politiet kom til stedet for å få kontroll på situasjonen. Det viste seg at personen i tillegg var i besittelse av et farlig redskap, sier Eileraas.

Politiet vil ikke si mer om hva slags redskap mannen hadde, ettersom det er en del av etterforskningen. Mannen, som beskrives som en kjenning av politiet, sitter nå i arrest og er anmeldt.

Hendelsen var den tredje av denne typen i løpet av fredagen. I 17-tiden ble en en mann satt i arresten etter å ha stjålet øl fra en dagligvarebutikk i Kopervik og truet patruljen på stedet. Dette var også en mann i 30-årene, men ikke samme person.

I 20-tiden ble en mann i 60-årene pågrepet etter å ha utagert og truet politiet og en vekter ved Markedet i Haugesund.

Beruset mann til sykehus

Natten dreide seg ellers om rus og bortvisninger. I 01-tiden kom politiet i kontakt med en «svært beruset» mann i 20-årene på Indre kai.

– Han ble fremstilt for helse, og det ble en overnatting på sykehuset for vedkommende, sier Eileraas.

En halvtime senere traff en patrulje på en mann i 20-årene som drakk på offentlig sted.

– Han hisset seg opp da de kom i kontakt med ham. Han ble bortvist fra sentrum til morgenkvisten og anmeldt for drikking på offentlig sted. Han er kjent for politiet fra før, sier Eileraas.

I 6-tiden lørdag morgen kom det også inn en melding om en mulig påkjørt hjortekalv på Raglamyr. Den skal ha vært blodig og dratt beinet etter seg. Viltnemnda er varslet og tar seg av saken, opplyser Eileraas.