HAUGESUND: Heine F. Birkeland har kjøpt FKH sin aksjepost i Haugaland Media AS, og blir med det største eier i TV Haugaland. Det melder han selv i en pressemelding, som først kun ble sendt til Hnytt, fredag ettermiddag. Birkeland har tidligere vært styremedlem i Haugaland Media, og vil nå også bli styreleder i selskapet.

I meldingen kommer det fram at samtlige ansatte fikk tilbud om å gå inn på eiersiden for å bidra til å sikre sin arbeidsplass.

– Jeg har fulgt utviklingen i TV Haugaland både som publikum, samarbeidspartner og i senere år også som styremedlem. Jeg er imponert over den kvaliteten og kompetansen som er bygd opp i selskapet, og den innsatsen som legges ned av de ansatte for å produsere godt. Jeg har også enorm respekt for den innsats som er lagt ned av tidligere eiere, og de senere år mer og mer av FKH og Ole Henrik Nesheim og ser det som en stor tillitserklæring at vi nå får mulighet til å bygge videre på TV Haugaland, sier i pressemeldingen.

 

Ny redaktør

Reporter i TV Haugaland, Karen Hesseberg har takket ja til å overta som redaktør med en glidende overgang i roller og oppgaver med Øystein Merkesvik.

Ifølge Birkeland skal Hesseberg fortsette som reporter, selv om hun nå har fått redaktøransvaret for kanalen.

 

Siste utvei

Birkeland opplyser om at målet med oppkjøpet er å gi de ansatte mer regi for å sikre utviklingen og arbeidsplassene sine videre, og han berømmer innsatsen de ansatte har vist, selv når det stormet som verst.

– At de har greid å produsere bra innhold på tross av den kritiske situasjonen, er imponerende, sier den ferske eieren på telefon med Haugesunds Avis.

Han meddeler at kjøpet skjedde i «den tolvte time» og at ferieavviklingen gjorde situasjonen så kritisk at dette ble eneste mulighet for å redde kanalen.

Han vil ikke si noe om prisen, eller om eventuell gjeld i selskapet.

God løsning for de ansatte

Jarl Vidar Meling er klubbleder for Norsk Journalistlag og har jobbet hardt for å finne en god løsning for arbeidsplassen sin.

– Det gjenstår fortsatt mye arbeid før vi er i mål med alle detaljer for TV Haugaland, men nå har vi regien og vi har klokkertro på kanalen og veien videre, uttaler Meling i meldingen.