Gå til sidens hovedinnhold

Meling og skuespillere i Festiviteten, eller hva med kulturnatt i Etne?

Artikkelen er over 2 år gammel

Sverre Meling jr. får brynt seg når han skal være forteller i en ti timer lang scenemaraton på Festiviteten. Vil du ha en bred kulturmeny, kan du prøve Kulturnatt Etne.

FILMPREMIERER

«DESTROYER»: Når du allerede har mistet alt har du ingenting å tape. Nicole Kidman spiller LADP-etterforskeren Erin Bell. Som ung offiser gikk hun undercover og infiltrerte en kriminell gjeng i California-ørkenen, et oppdrag som fikk et tragisk utfall. Da bandens leder dukker opp etter mange år, tvinges Erin til å oppsøke de gjenværende medlemmene.

«KVINNE PÅ KRIGSSTIEN»: Til vanlig er hun en ydmyk kordirigent, men bak fasaden lever hun et dobbeltliv som brennende engasjert, buespennende miljøaktivist. Egenhendig iverksetter hun spektakulære aksjoner for å få bukt med monstermastene en gang for alle. Halla er beredt på å risikere alt for å beskytte de islandske viddene. Filmen vant Nordisk råds filmpris, fikk flere priser på Nordiske filmdager i Lübeck og er Islands Oscar-kandidat.

«PJUSKEN – ET VINTEREVENTYR»: Pjusken må overleve den arktiske vinteren, onde fiender og seg selv for å bli gjenforent med familien neste vår. Men han er ikke alene. Fra Islands sterkeste animasjonsskapere kommer en historie fylt med eventyr for hele familien.

«THE HOUSE THAT JACK BUILT»: Lars von Triers nyeste film har med seg et stjernelag av skuespillerne: Matt Dillon, Bruno Ganz, Uma Thurman, Sofie Gråbøl. Et mørk drama om en seriemorder og psykopat (Dillon) som samler opp likene i en kjeller. Lars von Trier legger inn klipp fra sine tidligere filmer og bruker blant annet David Bowie i lydsporet.

«BTS – WORLD TOUR LOVE YOURSELF IN SEOUL»: Love Yourself Tour in Seoul er innspilling av konserten bandet holdt i sin hjemby Seoul sommeren 2018. Det koreanske bandet har en stor fangruppe verden over.

KONSERTER

MINOR MAJORITY

Haugesund, fredag: Minor Majority dukker opp igjen fra en lengre dvaleperiode. De er klar med nytt album, men kommer helt sikkert til å spille noen av bandets kjente sanger når bandet gjester Høvleriet.

FLYTTEN PUB

Haugesund, fredag: Tre band kan du få med seg på Flytten pub fredag: Blood Red Throne, Deception, Sublie Eymes, alle byr på musikk av den hardere sorten.

LØRDAGSJAZZ

Haugesund, lørdag: Per Mathisen Super Trio Deluxe med Ulf Wakenius og Gary Husband kommer til Lørdagsjazzen på Høvleriet. Trioen består av tre av Europas mest etterspurte musikere,

STORD JAZZKLUBB

Stord, lørdag: Stord Jazzklubb har samme lørdagsprogram som Lørdagsjazzen. Besetningen er: Per Mathisen – bass, Ulf Wakenius (Sverige) – gitar, Gary Husband (UK) – trommer. Konsert på Grand Hotell.

KJÆRT OG NÆRT

Karmøy, lørdag: Retørn var publikumsprisen under Karmøy-mesterskapet i pop og rock i 2018 og spiller på «Nært & kjært», det nye konseptet i Skudeneshavn kulturhus.

D'ACCORD

Karmøy, lørdag: D'Accord kommer fra Stord og er kjent i distriktet for sine røtter til 70-tallets progrock. Med Daniel Måge i front og har utgitt tre album. Bandet spiller på Holmen i Skudeneshavn.

ÅSMUND NESSE OG SMELTA SMØR

Bømlo, lørdag: Bømlo Musikkfabrikk på Svortland er et nytt konsept på Svortland og presentere Åsmund Nesse og Smelta Smør. Denne kvelden har Nesse med seg musikerne Ella Helen Bukkøy (fiolin), Gunvald Hagen (tangenter), Frode Kvandal (bass), og Hans Olav Molde (trommer).

KIRKENS BYMISJON

Haugesund, søndag: Kirkens Bymisjon inviterer søndag kveld til «Messe for Gud og hvermann» i Kulturkirken Skåre. Koret «Ad Libitum» fra Sveio synger. Bymisjonsprest Gro Steensnæs Håvåg leder messen.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLEDGALLERI

Haugesund, fre-søn: Haugesund Billedgalleri viser utstillingene til Kjetil Aschim (sal 1) og Kay Arne Kirkebø (sal 2). Achim er metallkunstner, mens Kirkebø er tegner. Hans utstilling består av detaljrike tegninger av intrikat arkitektur og tilsynelatende uendelige bylandskap. Utstillingene i Billedgalleriet står til 10. februar.

Tysvær, lørdag: Tysvær kunstlag holder medlemsutstilling i galleriet i Tysværtunet. Utstillingsperiode er fram til 14. februar.

SCENE

«RØTTER & LATTER»

Haugesund, fredag: En humoristisk og musikalsk forestilling med Steinar Albrigtsen, Torolf Nordbø, Monica Nordli, Rita Fotland og Han Innante i Festiviteten.

TEATER

HAUGESUND TEATER

Stord/ Tysvær, fre-lør: «Verda er ein skandale» har premiere i Stord kulturhus fredag. Tysværtunet kulturhus får besøk lørdag. Et nyskrevet stykke som bygger på Agnes Ravatn sin bok med samme navn. På scenen finner vi Siren Jørgensen fra Stord, Ane Skumsvoll og Sandra Kolstad som også er musiker i stykket. Haugesund Teater står bak produksjonen.

SCENEKRAFT

Haugesund, lørdag: «Scenemaraton i historie – en maritim skapelsesberetning i 10 akter» vil fylle Festiviteten hele lørdag. I ti timer inndelt i ulike deler vil Sverre Meling jr. være forteller og gjennomgangsfigur. Flere skuespillere krydrer forestillingen med sceniske innslag. Mat til salgs i pausene mellom de ulike forestillingene / delene.

HAUGESUND TEATER – «REVEN OG GRISUNGEN»

Haugesund, fre-søn: Nok en gang kaster duoen Ida Frisch og Martin Osvold seg over det varme og lattervekkende universet til Bjørn F. Rørvik. Der finner vi de to karakterene Reven og Grisungen. Nå står «Vaffelfisken» for tur. Dette er en sprø og morsom historie om vennskap og fiskelykke. Forestillingen spilles i Intimscenen i Festiviteten lørdag og søndag.

FESTIVALER

100 DAGAR

Stord, fre-lør: På to scener på Arena kan du få med seg konserter over to dager. 100 Dagar er et bransjetreff åpent for publikum med mange lovende band. Fyk, Emilie Østebø og Rossman er fra Haugalandet. Skaar er en vokalist fra Stord. Ellers spiller band fra hele Vestlandet.

ARRANGEMENTER

KULTURNATT ETNE 2019

Etne, lørdag: Et bredt program for store og små kan du få med deg under Kulturnatt Etne 2019. Her er alt fra Etne Musikklag og Etne Skulekorps som spiller til konserten med Hilt/ Pedersen Band, Jimmy Næs, Owls to Athens og Frøkedal og Familien. Fotoutstilling, kriminell ettermiddag, presentasjon av Etnebunad herre og mye annet å få med seg.

POP OG ROCK PÅ MUSEET

Haugesund, søndag: Kjell Olav Leirvåg skal søndag snakke om lokal pop og rock på 1950- og 1960-tallet på Karmsund folkemuseum. Leirvåg fra BackBeat vil gjennom sitt foredrag ta publikum med tilbake til en tid da ungdomskulturen blomstret, og vi fikk musikere som spilte pop og rock. Flop, Moon Spinners, Rebells er alle kjente grupper fra denne tiden

«DØMT TIL DØDEN»

Haugesund, søndag: Joshua French forteller om bakgrunnen for fengslingen og dødsstraffene i Kongo for åtte år siden i foredraget «Dømt til døden» i Festiviteten. Dette er en ekstraforestilling.

Kommentarer til denne saken