Gå til sidens hovedinnhold

Magiske konserter

Artikkelen er over 5 år gammel

Martin Møinichen Alsos,

ung@h-avis.no

Musikk betyr veldig mye for meg. Det er kanskje en klisjé du har hørt i utallige intervjuer før med både musikere og vanlige folk, men likevel velger jeg å bruke denne igjen for å forklare min utømmelige kjærlighet til musikken. Musikalsk er jeg ikke på noen måte, så det å spille musikk selv er jeg ikke veldig glad i. Likevel, det som får hjertet mitt til å banke ekstra raskt, hårene til å reise seg på armen og svetten til å piple ut i en litt større mengde enn vanlig, er musikk på konserter.

Følelsen av å kunne komme inn i det kanskje litt trange, slitte konsertlokalet for å høre en gjeng musikere spille på ekte instrumenter og på den måten la oss oppleve noe helt spesielt, er det som virkelig gjør musikk fantastisk.

For det er det jeg tenker på; musikken spilt på instrumenter på en scene, det er det jeg opplever like gøy hver gang. Jeg skal ikke være en av dem som skriver negativt om det å høre musikk fra mobil eller PC, for tro meg, jeg gjør det selv. Men dette innlegget dreier seg om min umåtelige og litt pinlige kjærlighet til konserter i Haugesund.

Jeg er bare 17, så ennå står jeg utenfor og kikker inn på mye av konsert-himmelen, mens jeg ser fram til den dagen jeg blir 18, så jeg kan komme inn på alle konsertene her i byen. Heldigvis er Haugesund rikt på unge talentfulle musikere som gladelig spiller musikken sin for alle oss andre, så konserter mangler det ikke på i mitt liv.

Det er så utrolig mange ting en får oppleve om en kommer inn på en konsert. Nå snakker jeg ikke om de store konsertene med verdenskjente artister på store scener, men om de mindre på Haugesunds spillesteder.

Det er her vi opplever ekte magi etter min mening. Denne magien opplevde jeg nå senest under Kulturnatt forrige helg. Det å rusle fra konsert til konsert gjennom de mørke bygatene kun for å bli overrasket når bandet du ser faktisk er bra, selv om du ikke før har hørt om dem; det er da man opplever denne magien med konserter jeg snakker om.

Det er når man står på en konsert med en gjeng mennesker du aldri har snakket med før, men likevel føler du at du kjenner dem for du ser dem på hver eneste lokale konsert; det er da du opplever denne magien. Det er når jeg står rett foran scenen og danser vilt til rytmene av musikken, som egentlig ikke er så veldig dansbar, mens flere og flere mennesker følger med og sakte begynner de også å danse – det er da man kjenner magien til musikk framført på en av byens scener.

Musikk er egentlig noe veldig spesielt, å oppleve musikk spilt på en scene er enda mer spesielt. Jeg er så heldig å ha fått oppleve flere ganger å stå helt fremst på konserter her i byen vår, mens jeg har kjent hjertet banke hardere i takt med at musikken bygger seg opp, mens publikum også beveger seg i takt. Det er det som er musikk. Musikk skal leves, danses, føles – ikke bare høres gjennom to små plugger presset inn i øregangene.

Musikk er følelser, på konsert blir alle disse følelsene sterkere. Konserter er fantastisk, jeg oppfordrer deg til å ta steget ut og oppleve det.

Kommentarer til denne saken