Innvandring - svar til Vormedal

Av

Norge har ikke plikt til å ta imot flyktninger, migranter eller kriminelle.

DEL

Hanne Sophie Greve er dr. juris og lagmann ved Gulating lagmannsrett. Hun var i seks år dommer i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg og regnes om en av dem som i Norge har best kunnskap om asylrett.

Hun understreker i kronikken i Aftenposten at folk som forfølges av makthaverne og er i overhengende fare for liv og helse har krav på asyl som nødhjelp, men ikke noe krav på permanent bosetting i et annet land. Asyl er et midlertidig og tidsavgrenset opphold. Den er en form for nødrett ved behov til faren er over. Asyl gir ikke rett til gjenbosetting utenfor hjemlandet.

Svært få, om noen av de titusener som de senere år er kommet til Norge, hadde krav på asyl. De kom fra Russland, Sverige, Danmark og andre europeiske land. Der var deres liv ikke i fare. Derfor var de allerede i asyl der de var, for eksempel de som syklet fra Russland over grensen til Kirkenes. De var ikke forfulgt i Russland. Det samme gjelder dem som kom til Norge med buss, tog eller fly. De var allerede i trygghet på den flyplassen de kom fra til Norge. Det var ingen som forfulgte dem der. Der går ikke direkte flyruter fra Syria, Irak og Libya til Norge. De som kom hit, kom fra andre land – og der var de i trygghet. Derfor hadde de ikke krav på asyl i Norge.

Det er grunnleggende feil av Vormedal å hevde at Norge har en plikt til å ta imot asylsøkere. Norge har ingen slik plikt – ganske enkelt fordi de som kommer hit allerede er i trygghet for forfølgelse der de er når reiser til Norge.

Norge har tatt imot flyktninger fra Chile, Vietnam og avhoppere fra de kommunistdiktaturene i Øst-Europa som den norske venstresiden i tre mannsaldre hadde et varmt forhold til. De gled raskt inn i det norske samfunnet fordi de kom fra den samme kristne kulturkrets. De har i motsetning til muslimer ikke utmerket seg med knivstikking, æresdrap, tyvebander, kvinneundertrykking og vold. Når Vormedal får seg til å omtale dette som «en berikelse for samfunnet», avslører dette en underliggende dagsorden hvor hensikten er å skape et annet samfunn enn det nordmenn har utviklet i generasjoner.

Jeg lider heller ikke av framskreden fremmedfrykt da jeg har jobbet med utlendinger i hele mitt liv både i utenriksfart og i restaurantbransjen, for øvrig er min kone Magdalena opprinnelig polsk, et folkeslag som Vormedal også omtaler i sitt svar til meg og antyder at det er polakkene som er problemet, om jeg tolket han rett?

Det var flere utfordringer med innvandring som jeg også fokuserte på i min artikkel, det unnlot Vormedal å svare på, men angrep i stedet med ett forsøk på brunbeising og hvordan greier Vormedal å koble Anders Behring Breivik sammen med meg er direkte ubegripelig, jeg vil påstå det var et forsøk på hersketeknikk Nordmenn har virkelig god grunn til å være bekymret over en særdeles dyster utvikling når det gjelder kriminalitet i landet og i helgen var det nye knivran og bilbranner i hovedstaden

Mange mener at dette vil gå seg til om vi sitter i stille i båten. Jeg er redd for at framtiden vil bringe enorm skuffelse på dette feltet, det blir verre, ikke bedre.

Statistikker fra land med stor muslimsk innvandring bekrefter mine påstander, vårt naboland Sverige er ett grelt eksempel på hvor galt det kan gå.

Rause trygdeordninger gjør at mange muslimer ikke ønsker å la seg integrere.

Det er heller ingen hemmelighet at muslimske menn har barn med flere kvinner, altså et fordekt flerkoneri og storsamfunnet forsørger barna.

Vi hører også at barn som er født i Norge ikke engang snakker norsk når de er kommet til skolepliktig alder, hvor bør så ansvaret ligge? hos foreldrene kanskje.

Da gjenstår det bare å gratulere oss selv og over det lille eller ingenting som er oppnådd på dette feltet

Jeg og Vormedal har nok ikke sammenfallende syn på kriminalitet og muslimsk innvandring. Det kan jeg faktisk leve med.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags