Uærlighet i valgkampen

Av
DEL

LeserbrevAtle Løndalen fra Karmøylista gjør i et tilsvar til meg 3. september forsøk på å forsvare sine partifellers støtte til en ny Haugalandspakke. «Det er alltid greit å kjenne sine alternativer, og det er ikke gitt at man stemmer for resultatet» skriver han. Man stemmer altså for en ny bompengepakke når man egentlig er imot, men det er «ikke gitt at man stemmer for resultatet». Løndalen kan ikke i fullt alvor mene at Karmøylista er imot en ny bompengepakke etter denne øvelsen? Det var to partier i kommunestyret 25. mars som var imot en ny Haugalandspakke og det var SV og FrP og disse stemte imot. Man stemmer ikke for å bruke millionbeløp i utredning og planlegging dersom man er imot, det tror jeg Løndalen etterhvert forstår.

«Penger for å betale omkjøringsveien er det i dagens bompengepakke» skriver Løndalen videre uten å belegge dette. Jaså? Hvor mye er det i dagens bompengepakke som skal gå til omkjøringsveien og hvor er disse pengene, Løndalen?

Han skriver videre at man ikke brått kan kutte i eiendomsskatten uten at dette ville gitt store og stygge kutt i velferdsgodene og at det var derfor bygdelistas representanter ikke kunne støtte FrPs kuttforslag. Løndalen har åpenbart ikke lest FrPs gjennomarbeidede alternative kommunebudsjett der kuttene fremgår. Der ville han sett at dette ikke ville bety de kuttene han frykter.

Løndalen bruker mye spalteplass til å sitere listas program. Dette er vel og bra men hva skal lista med program når deres «tre musketerer» i kommunestyret ikke følger dette og heller ikke informerer sine egne om hva de har gjort.

Jeg er de siste dager blitt kontaktet av flere av listas sympatisører og også noen listekandidater som er både skuffet og sjokkert over dette uærlige dobbeltspillet. Ingen av var informert om at deres folk i kommunestyret har stemt for både bompenger og eiendomsskatt, men det hadde kommet noen motvillige innrømmelser og bortforklaringer de siste dager. Flere føler seg nå både lurt og brukt av sine egne.

Dobbeltspill, uærlighet og forsøk på å lure til seg velgere på falske premisser er ikke veien å gå. Slike uredelige metoder blir som regel avslørt.

Dersom velgerne på Karmøy er lei av bompenger, eiendomsskatt og ikke vil bruke en milliard av bilistenes penger på en unødvendig og utdatert omkjøringsvei så er Fremskrittspartiet fortsatt det eneste alternativet.

Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags