Lokalpolitikk og innbyggere

Av
DEL

LeserbrevHva er en lokalpolitiker for meg som innbygger i Karmøy kommune?

Første gang jeg ytrer meg skriftlig direkte offentlig, men nå er begeret nesten fylt og da er det rett før det renner over som alle skjønner.

Skal ikke gå i dybden på hvilke saker det gjelder, men for oss som bor, er skattebetalere og har hytter på Feøy i Karmøy kommune er sakene vår viktige. Antakelig er de fleste ste-mødre gode, og uttrykket stemoderlig behandlet i denne sammenheng må ikke misforstås

Det første som slår meg er vrangvilje/motstand fra våre folkevalgte. Vi har hatt valg, avgitt våre stemmer i beste forhåpning til våre beste alternativer. De blir valgt for å fremme innbyggerne sine saker. Ære være for at noe tar de politiske oppgavene. Enten vet de ikke hva de går til eller så er de født med optimisme og pågangsmot.

Jeg velger å tro at de vet hva de går til, men etter valg, omtale i media osv. kommer hverdagen. Forstår at de må innrette seg etter gjeldende regler og lovverk.

Det jeg som innbygger forventer når jeg trenger det, er empati, evne til å sette seg inn i situasjon/sak. Skal ikke gå i dybden på sakene, men jeg er sjokkert over hvor lite de fleste har satt seg inn i sakene. Dette etter å ha stilt flere kontrollspørsmål.

Jeg har nå sittet som leder for et lite lokalsamfunn (Feøy) i snart to år. Hva har jeg opplevd?

Vi har en meget viktig sak på gang samt et par mindre. Den del av administrasjonen i kommunen vi har hatt behov for å være i kontakt med har vært veldig positive. Nevner spesielt var avdeling med Siv Anita Thorsen i spissen. Løsningsorienterte og positive selv om vi ikke er enige i sak!

De har også vedtatte lover og forskrifter å forholde seg til. Rådmann Sigurd Eike likeså. Føler han ønsker å hjelpe og lytter. Han er også bundet av hva politikerne har vedtatt. Det forstår jeg! Men når jeg da kontakter de vi har stemt på blir jeg negativt overrasket. De har også gjeldende lover/vedtekter å forholde seg til, men jeg er ikke blitt spurt om, «hva kan vi gjøre for å hjelpe Feøy velforening med sine saker?»

Unntak skal nevnes, Kenneth Halleland (AP), Kåre Hatløy (H), Trygve Hagland (Fri) og Tor Asle Grønningen (SP). Takk til dere!

Stilte (skriftlig) spørsmål til f.eks. Malvin Knutsen (KrF og varaordfører) et konkret spørsmål, ble møtt med et «svada» svar. Typisk politisk, enda jeg ba om et svar på to eller tre bokstaver. Som oppegående vil jeg da tolke det til å være et ja eller nei!

Ikke lett å være politiker og lokalt valgt, men som et minimum forventer jeg å bli møtt med «hva kan jeg hjelpe til med?»

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags