Midlertidig besøksforbud på Bømlos største helseinstitusjon

En elev som har hatt praksis ved Bømlos største helseinstitusjon har testet positivt på covid-19.

DEL

BØMLO: Fredag kveld opplyser Bømlo kommune at en elev har hatt praksis på Bømlo bu- og helsesenter har avgitt positiv koronaprøve.

– Pårørende ved den aktuelle posten blir informert, og alle som kan ha blitt utsatt for smitte, blir kontaktet av kommunen sitt smittesporingsteam, opplyser kommunen i pressemeldingen.

Videre opplyser de at alle som kan ha blitt utsatt for smitte blir testet og satt i karantene.

– Det gjelder både pasienter og ansatte, opplyser kommunen.

– Begrens sosial aktivitet

Koronasmitten gjør at det blir midlertidig besøksforbud ved institusjonen fram til svarene på prøvene foreligger og man har oversikt over situasjonen.

– I første omgang gjelder det ut mandag 26. oktober, opplyser Bømlo kommune.

Det opplyses også om at tilfellet på Bømlo har relasjon til smitteutbruddet på Stord.

– Vi oppfordrer alle til å begrense sosial aktivitet den nærmeste tiden, holde seg hjemme ved symptomer og ha lav terskel for å takontakt med koronasenteret,, står det i pressemeldingen.

Bømlos største med 72 plasser

Bømlo bu- og helsesenter ligger i Svortland og er den største institusjonen i Bømlo kommune med totalt 72 plasser, ifølge kommunens nettsider.

– 59 av disse er langtidsplasser for somatisk syke og personer med demens. 13 plasser er fordelt på korttid og rehabilitering, står det på nettsidene.

Der står det også at det ikke e noen fast besøkstid på institusjonen, og at besøkende er velkomne når det måtte passe, men siden mars har det vært avgrenset visittid to ganger pr. dag og bare to personer om gangen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken