Gå til sidens hovedinnhold

Fikk miljøpris

Artikkelen er over 3 år gammel

«Project Aware Smedasundet» fikk i tirsdag Rogaland fylkeskommune Miljøvernpris for 2017. Prisen ble delt ut i anledning Fylkestinget i Haugesund.

HAUGESUND: Det er for sitt engasjement og innsats for et renere sund i sentrum av som Haugesund Slettaa Dykkerklubb får prisen. Aksjonen i 2017 var den sjette aksjonen på like mange år, der klubben sammen med flere private og offentlige aktører har samlet tonnevis av søppel fra havbunnen.

– Friluftsrådet Vest er glad for at «Project Aware Smedasundet» får prisen, innsatsen mot marin forsøpling vil bli stadig viktige i tiden som kommer, skriver Oddvin Øvernes i Friluftsrådet Vest.

Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal sa blant annet følgende under utdelingen:

– Oppmerksomheten rundt dette miljøproblemet har i første rekke vært rettet mot den lett synlige forsøplingen i strandsonen. Årets prisvinner har på sin side fokusert på en form for marin forsøpling som ikke er så lett synlig for de fleste, nemlig avfall og gjenstander som er dumpet i sjøen. Samtidig er det et sjeldent sammentreff at utdelingen av miljøvernprisen i år foregår rett ved aksjonsområdet til Slettaa Dykkerklubb, nemlig Smedasundet. Her har dykkerklubben nå i seks år gjennomført årlige ryddeaksjoner og totalt hentet opp imponerende 42 tonn med avfall fra sjøbunnen. (...) Jeg gratulerer med prisen og håper at den kan inspirere til videre innsats både for Slettaa Dykkerklubb og andre som arbeider med marin forsøpling.

Prisen består av et pengebeløp på kroner 50 000, en bronsestatuett samt et diplom.

Les også

Fikk fisk av dykkerne

Bildeserie

Se hva de fant i Smedasundet

 

Kommentarer til denne saken