20 millioner kroner er utbetalt til båteiere for skrotede fritidsbåter

På to år har over 20.000 båter blitt levert inn til godkjente avfallsmottak. Båteiere har fått utbetalt til sammen 20 millioner kroner i vrakpant. Disse "herreløse" båtene ble fjernet fra Vigdarvatnet i sommer.

På to år har over 20.000 båter blitt levert inn til godkjente avfallsmottak. Båteiere har fått utbetalt til sammen 20 millioner kroner i vrakpant. Disse "herreløse" båtene ble fjernet fra Vigdarvatnet i sommer. Foto:

Av

20.000 båter er levert inn som avfall siden ordningen med vrakpant for gamle fritidsbåter ble innført i 2017. Eierne har fått utbetalt 20 millioner kroner.

DEL

MILJØ: I 2017 innførte Stortinget en ordning med vrakpant for gamle og kasserte fritidsbåter som ble levert til godkjente avfallsmottak. Båteierne får utbetalt 1.000 kroner per båt.

Så langt er 20 millioner kroner utbetalt til båteiere gjennom ordningen. Målet er at materialet i båtene blir sortert og behandlet forsvarlig.

Fra 2020 får mottakene også betalt for å ta imot metallbåter og båtballast i metall. Hittil har det ikke blitt gitt tilskudd til dette fordi man trodde at salget av metallet ville dekke kostnadene.

– Evalueringen av ordningen har vist at metallverdien var mindre enn antatt. Derfor utvider vi fra og med 2020 tilskuddsordningen til også å gjelde aluminiumsbåter og båter med kjøler og ballast av metall, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).

Artikkeltags