Laila Pedersen

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Laila Pedersen f. 28.03.38, sovnet stille inn 6. mars etter en tids sykdom.

Laila var født og oppvokst i Asker. Etter barneskole og videregående skole tok hun utdannelsen ved Barratt Due Musikkinstitutt. I 1972 giftet hun seg med Edvar Pedersen og sammen flyttet de til Karmøy der de fikk to sønner, Vegar og Bjarte. Laila ble enke i 2012.

Laila Pedersen var med på starten av Karmøy musikkskole, senere Karmøy Kulturskole og var sammenhengende ansatt der i 29 år til hun gikk av med alderspensjon.  Laila hadde grunnopplæringen av Leiv Ove og Ingrid Andsnes, Hans Petter Tangen, Leiv Finne og hundrevis av flere talentfulle barn og unge i Nord-Rogaland. Hun fulgte sine elever med interesse i årevis og var trofast som publikum på de fleste konserter. Det var en velkjent sak at hun var unik som klaverpedagog, noe også et eget NRK-program dokumenterte. Hun likebehandlet alle uansett elevmotivasjon, hun ga av seg selv langt ut over det som kan forventes, hun var like interessert i en nybegynner på 7 år som en talentfull ungdom på vei til mesterskap.

Hennes varme beskjedenhet og stillferdige framferd gjorde at hun aldri framhevet seg selv, hun var stolt over sitt livsverk, men søkte ikke oppmerksomhet.

Laila Pedersen fikk i 2010 Kulturprisen for Karmøy.

Våre tanker går til Vegar og Bjarte samt hennes to barnebarn Malin og Emilie som har mistet en fantastisk mor og bestemor.
Vi vil huske henne som en kjær kollega, og lyser fred over Laila Pedersen sitt minne.

Karmøy Kulturskole
v/rektor Kirsten J.
Steffensen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken