Gå til sidens hovedinnhold

Osmund Haugen

Artikkelen er over 6 år gammel

Osmund Haugen er gått bort.

Osmund var en god venn gjennom mange år som jeg hadde jevnlig kontakt med.

Det var som klassekamerater på Lillesund skole vi først møttes, men vi ble enda bedre kjent årene etter barneskolen.

Vi hadde jevnlig kontakt i cirka 20 år og møttes i ulike sammenhenger og i festlige lag. Han var først og fremst en svært flink musiker og veldig engasjert i det som foregikk i byens musikk- og kulturliv.

Han var ansatt i Haugesund kulturskole, dirigerte skolekorps og var med i flere sangkor. Han var svært talentfull innenfor musikken, men hadde flere ulike interessefelt. Riktignok var det musikken som opptok han mest.

Han var omgjengelig, snill og lett å omgås og godt likt i flere miljø. Det var helt uvirkelig og svært trist da jeg fikk telefonen om Osmunds bortgang.

Det var kjekt å diskutere med Osmund, enten det var politiske spørsmål, livet eller andre tema. Han hadde sine velbegrunnede synspunkter. Han var dyp. Vi hadde mange gode samtaler og hyggelig samvær.

Osmund hadde god tilknytning til familiens landsted i Skånevik der hans far vokste opp. Han var godt kjent i distriktet rundt Skånevik og likte å ferdes på fjordene der i familiens båt.

Jeg har gode minner fra samvær med Osmund i Skånevik. Den siste tiden fikk Osmund også en interesse for slektsforsking. Han fortalte meg en gang at hans slekt på farssiden for 200 år siden stammer fra en gård litt oppi i fjellsida i Øvre Eidfjord.

Han hadde god kontroll på slektninger langt tilbake i tid.

Jeg vil særlig nevne at Osmund var svært oppmerksom ved jul, bursdag og andre jubileer. Han kom alltid innom meg med en julegave, stort sett på formiddagstid julaften.

Jeg ventet og visste alltid han ville komme. Det blir rart når han ikke dukker opp julaften 2014.

Osmund var en god venn jeg vil huske og savne.

Hvil i fred Osmund.

Knut Lund Jacobsen