Avaldsnestrener John Arne Riise etterlyser samarbeid innen den lokale fotballen. Men det er lettere sagt enn gjort. I årevis har de ulike klubbene sittet på hver sin tue, og det blir det dårlig med god fotball av.

Det er på ingen måte merkelig at Avaldsnes sin trener blåser ut. Hans eget kvinnelag ligger på bunnen i Toppserien, og dermed er i fare for å rykke ned. Samtidig har FKH stiftet sitt eget kvinnelag, og bakom lurer Haugar, hvor nesten halvparten av medlemmene er jenter. Men det er likevel noen tiår siden klubben hadde et kvinnelag i eliten.

Så dersom Avaldsnes rykker kan kvinnefotballen på Haugalandet i verste fall bli satt minst ti år tilbake.

For dersom det skal være et lag i Toppserien på Haugalandet, må man jobbe sammen. Og legge gammelt uvennskap - for å si det noe sterkt - på hylla og tenke nytt.

I årevis har Avaldsnes sine kvinner vært flaggskipet i fotballen på Haugalandet. Og med god hjelp av den tidligere fotballstjernen John Arne Riise som hovedtrener, har de satt Avaldsnes og Karmøy ettertrykkelig på kartet. Og dermed har det dryppet en god del også på Haugesund, som bare ligger en mil unna.

Men alt godt har ofte en slutt, og akkurat nå ser det mørkt ut for kvinnefotballen i distriktet. Rykker Avaldsnes ned, er det fare for at interessen også vil dale. Derfor ser det ut for at den eneste løsningen er at Avaldsnes og FKH slår seg sammen, til et slagkraftig kvinnelag.

Gjerne med Haugar, Vard og Djerv 1919 sine kvinner også. For det spilles kvinnefotball i alle fire klubbene i Haugesund.

Og med Avaldsnes med på laget kan man se fram til mye bra og underholdende kvinnefotball framover.