Gå til sidens hovedinnhold

Mot strømmen

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

SV er mer opptatt av å ta de rike enn å hjelpe de fattige. Dette viser partiet nok en gang under debatten om strømprisene etter at statsbudsjettet ble lagt fram.

Regjeringen skal ha ros for at de nå vil ta bort deler av el-avgiften som vil gjøre det lettere for folk flest å betale skyhøye strømregninger i vinter. At også dette gjør at også folk med solid økonomi også vil få de samme lettelsene, betyr ingenting for de som sliter med å betale regningene.

Ofte kan man få inntrykk av at SV har flertall på Stortinget. Det har de ikke. Men med sine rundt 10-11 prosent har de nok makt til at regjeringen Ap/Sp ikke kan få godkjent et statsbudsjett som vil gjøre livet enklere for vanlige folk. I verste fall må regjeringen gå til andre partier for å få godkjent budsjettet. Det bør også SV tenke på.

Reduksjonen i strømprisen er bare en av sakene SV er skeptiske til i budsjettet. Men strømregningen er kanskje det viktigste for folk flest i de kommende månedene. For allerede høye strømpriser vil nå enda større høyder i januar og februar. Og derfor er det viktig at SV støtter regjeringens statsbudsjett nå, og heller komme tilbake med kravene sine ved neste korsvei.

Også SV må forstå at alt trenger en modningsprosess, og heller kreditere regjeringen for å få ned strømprisene i årets to kaldeste måneder. Så kan heller kritikk og krav komme ved neste korsvei.

Rom ble heller ikke bygd på en dag.

Kommentarer til denne saken