Venstre vil ha hydrogenbilene ut på veien

Venstre-leder Trine Skei Grande under Venstres landsstyremøte i Oslo lørdag.

Venstre-leder Trine Skei Grande under Venstres landsstyremøte i Oslo lørdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Norge bør bli et utstillingsvindu for fossilfri transport, mener Venstre-leder Trine Skei Grande. Hun vil satse på hydrogenbiler.

DEL

OSLO: – I dag er det nesten ingen hydrogenbiler i Norge. Bilbransjen teller på knappene om de skal gidde å lansere dem, fordi det ikke finnes noen steder å tanke dem opp, sa Skei Grande i sin tale til landsstyremøtet lørdag.

Hun vil ha på plass 50-70 hydrogenstasjoner i Norge, gjerne som små kraftverk som både kan lade elbiler og produsere hydrogen som kan fylles rett på tanken.

Hun ønsker seg en «Look to Norway»-effekt i krigen mot klimautslipp.

Hydrogenstasjonene blir dermed et av kravene nestleder Terje Breivik får med seg når han skal møte de andre borgerlige nestlederne i den såkalte supergruppa som skal finne fram til tiltak for økonomisk omstilling og skape nye arbeidsplasser. Gruppa ble opprettet under det borgerlige toppmøtet i Nydalen 1. mars.

Også skattefritak for ENØK-tiltak i hjemmene er blant tiltakene hun nå vil skal bli en realitet. Dette kravet ligger inne i samarbeidsavtalen fra 2013, men er blitt utsatt gang på gang. Regjeringen har blant annet vist til at EØS-overvåkingsorganet ESA kan sette foten ned. Det mener Venstre de nå har funnet en løsning på. Danskene har nemlig allerede funnet fram til en slik ordning.

– Det er en modell innenfor EU-systemet som vi bare kan klippe og lime, sier hun.

Artikkeltags