KARMØY: Mandag 22. juni starter han en kulturhusturné sammen med Aleksander Hauge på Norheim kulturhus. Deretter går turen de neste dagene til Karmøy kulturhus, Festiviteten, Skudenes kulturhus og Torvastad kultursenter.

Pedersen er leder for Norheim kulturhus, og brenner etter å finne på noe under koronakrisen. Inni mellom fortellingene spiller Hauge fra sitt repertoar.

Pedersen blir med, selv om han de siste årene har slitt med hånden. Den superraske gitaristen fikk problemer med finmotorikken i fingrene på venstre hånd, og måtte nesten slutte å spille gitar.

– Jeg sliter fortsatt med hånden, men jeg er en sirkushest og har lært meg nye instrumenter. For en og en halv måned siden kjøpte jeg en lap steelgitar. Den skal jeg bruke. Så skal jeg spille mandolin, det er strenger det også, men går greit. Aleksander har bedt meg spille orgel og piano. Her er det snakk om ting Roger ikke kan, smiler musikeren.


En todelt turné

Han håper at han en gang kan bli bra i hånden, men han vet ikke.

– Denne turneen er todelt. Vi har lyst å åpne kulturhusene på Karmøy før ferien. Det skal være trygt å være i kulturhusene, og det blir minst en meters avstand mellom folk. Vi tilbyr maks 50 publikummere. Så har vi en forteller på Haugalandet, Aleksander Hauge som er en ener i å fortelle historier. Han er en trygg fortellerstemme som har levd en stund. I den tiden vi er inne i nå trekker han paralleller til spanskesyken. Fokus er likevel håp og hygge, sier Roger Pedersen til Haugesunds Avis.

– Er du glad for at du ikke er heltidsmusiker i disse tider?

– Ja, ellers kunne jeg stått helt uten jobb. Sånne frie yrker går virkelig på en smell når kulturlivet går nord og ned. Jeg synes oppriktig talt synd på mange. Nå har jeg kontor her på Norheim kulturhus. Vi har gjort forefallende arbeid og pusset opp, men det er ikke det vi vil drive med. Alt blir bra-konseptet gjør at vi tar oss ut. Et av poengene er at det ordnet seg til slutt, sier Roger Pedersen.