Knopfler snofler

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Full av diverse stemninger.

DEL

CD

Mark Knopfler

"Kill To Get Crimson"

Universal

Mark Knopflers samarbeid med salige Emmylou Harris ga den gamle Dire Straits-gitaristen en fot innenfor americana-tradisjonen. Harris er borte på Knopflers "Kill To Get Crimson", men det er likevel en plate som lefler med både blues, folk og country. Knopfler dyrker den rolige og lavmælte stemningen til fulle. Gitarspillet er rolig og avslappet, han har sin særegne stil uten å bli påtrengende, og på meg virker det som om Knopflers melodier snofler en smule i hans iver etter å framstå dempet og ettertenksom. Det blir for trivelig og hyggelig, og ender for ofte opp som grei bakgrunnsmusikk.

Men Knopflers uredde tilnærming til musikk gjør ham interessant. Det er noe verdig og respektfullt over "Kill To Get Crimson". En låt som "Heart Full Of Holes" kunne lett blitt banal og latterlig i andre sine hender, men Knopfler drar inn strykere og gjør i utgangspunkt slentrende eventyraktig folkcountry til noe større enn seg selv. Hans nesten filmatiske tilnærming og solide håndverk, gir også låter som "True Love Will Never Fade", "We Can Get Wild" og "The Fish And The Bird" (Tom Waits-territoriet?) spiselig for andre enn ihuga Dire Straits-tilhengere.

Mark Knopfler har et stort og trofast publikum. Mark Knopfler solo anno 2007 er noe helt annet enn "Walk Of Life" og "Money For Nothing" i 80-årene, men fortsatt er det høflig og ufarlig voksenmusikk han gir seg i kast med.

Artikkeltags