FILMPREMIERER

«ROCKETMAN»: Gjør deg klar for glitter, glam og en parade av udødelige hitlåter. Endelig er filmen om en av tidenes største musikklegender her. «Rocketman» er den utrolige berg-og-dal-bane-livshistorien til stilikonet og artistfenomenet Elton John. Fra hans spede karrierestart som ungt pianogeni til stadionfyllende rockestjerne. Med Taron Egerton i hovedrollen.

«GODZILLA – KING OF THE MONSTERS»: Etter den globale suksessen til «Godzilla» og «Kong: Skull Island» kommer neste kapittel i Warner Bros. Pictures og Legendary Pictures kinematiske Monsterverse: «Godzilla II: King of the Monsters», et action- eventyr som setter Godzilla opp mot noen av de mest populære monstrene i popkulturhistorien.

«JOHN WICK – CHAPTER 3»: John Wick (Keanu Reeves) er på rømmen etter å ha drept et medlem av den internasjonale foreningen for leiemordere, High Table. Med en dusør på 14 millioner kroner til den som klarer å drepe han, er han et mål for profesjonelle drapsmenn og drapskvinner i hele verden.

«MA»: Psykologisk thriller om en gjeng tenåringer som inviteres til å feste i kjelleren til en nabo- kvinne. Men hun har ikke tenkt til å gi slipp på dem så lett etterpå. Enkelte scener med volds- og drapsskildringer gjør at filmen får 15-årsgrense.

«ULV I FÅREKLÆR 2»: I Den Forente byen lever får og ulv et fredelig og rolig liv sammen, og respekterer siviliserte samfunnsregler. Men en dag får de uventede gjester – en polarrev og en liten søye på flukt.

KONSERTER

GREX VOCALIS Haugesund, lørdag: Grex Vocalis ha hatt en spesiell plass i Norges kormiljø siden oppstarten i 1971. Koret skal legges ned og er på sin siste turné, før de i høst holder avskjedskonsert på Den Norske Operas Hovedscene. Kammerkoret Bocca er vertskapskor når koret holder konsert i Aksdal kirke lørdag. Bocca deltar også under konserten.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLEDGALLERI

Haugesund, fre-søn: Stor kollektivutstilling «Haugesund Internasjonale Tresnittutstilling» med over 160 kunstnere fra hele verden. Kritiker Trond Borgen i Stavanger Aftenblad sa til Haugesunds Avis: – Dette er den største grafikkutstillingen i norsk sammenheng og med høy kvalitet. Utstillingen står til 4. august.

GALLERI LOSJEN

Fitjar, lør-søn: Galleri Losjen i Fitjar viser maleriutstilling med Astrid Kjellevold. Hun holder seg til et abstrakt uttrykk, og bildene hennes er i stort format. Utstillingen er åpen til og med 2. juni.

GALLERI G GUDDAL

Kvinnherad, lørdag: Ingri Egeberg viser utstillingen «Vi som elsker trær» i Galleri G Guddal i Guddalstunet ikke langt fra Rosendal. Egeberg er billedkunstner og forfatter, og bor og arbeider i Bergen og Ringsaker. Utstillingen står til 9. juni.

SCENE

SOMMERREVY PÅ STORD Stord, lørdag: «Dei kortreiste på torget» heter årets sommerrevy på Stord. Den går i teltet på selve torget. Denne gang finner vi følgende på scenen: Grim Moberg, Arne Torget, Stian Tønder, Margrete Lund Skorpen og Åge Stokken; altså lokale og mindre lokale aktører. Revyen spilles fredag og lørdag i hele juni.

SOMMERREVY I FITJAR

Fitjar, lørdag: «Full fyr i teltet» heter årets sommerrevy i Fitjar. Med Ole Bergesen, Ole André Westerheim, Britt-Synnøve Johansen, Kristian Arntsen, Frank Robert Andreassen og gjeste-artister. Revyen spilles hver helg i hele juni. Begge de to sommerrevyene på Stordøya har fått gode kritikker i lokalavisa.

FESTIVALER

FUGL FØNIX FEST 2019

Etne, fre-lør: Fest på Fugl Fønix Hotel inne og ute i helgen. Fredag 31. mai spiller I am K, Lund's Lotion og Kriminell Kunst, som var vestlandssatsingen under bransjetreffet 100 Dagar i vinter. Dagen etter står FordRekord, Owls To Athens og Admiral P på scenen. DJ Loco er i aksjon begge dager. Muddy Young, Etne Ungdomskor og Bjarne Valviks Synthpop Orkester spiller på dagtid. Ølsmaking og guidet fjelltur til Hårlandsnepane hører også med lørdag.

ARRANGEMENTER

MUSIKKFEST HAUGESUND

Haugesund, lørdag: 29 artister og band blir å høre under Musikkfest Haugesund lørdag. Da blir det levende musikk i Haraldsgata om formiddagen, og på tre kveldsscener. Både kjente og mindre kjente band opptrer. Her er noen av navnene: William Hut, Kvednabekkjers, Robert Taylor, Muddy Young, Klengenavn, Heimland, Kallevåg, Isbre, Hot Club Haugesund, Vidar Johnsen, Subshine, Wrath og Haugesund Janitsjarorkester.

SVEIOMARKNADEN

Sveio, lør-søndag: I Sveio sentrum skjer det mye denne helgen. Først og fremst blir det mye musikk å høre av lokale og nasjonale artister. Fredag spiller Sveio skulekoprs med aspiranter, trompetist Rune Koppang, Det Norske Festorkester med blant annet Jostein Marø, Ernst Eielsen, Helge Toft, Hanne Sørvaag og Jan Eggum. Samme dag er det marked og modellflyåpning. Søndag byr på blant annet politisk debatt ledet av veteranen Per Ståle Lønning. Haugaland Kunstverk er hovedutstiller og stiller og representerer ca. 14 kunstnere. Martin Mentzoni stiller som gallerivakt, og det blir workshop der barn og unge kan delta.

DØDSING I VANGEN

Haugesund, lørdag: Da er det klart for VM i dødsing i Vangen. Dødsing er en stupesport der du skal gjøre krumspring og lande som en reke. VM står for Vestlandsmesterskap. Eirik Myge er konferansier.

KIRKENS BYMISJON

Haugesund, søndag: Det blir innsettelse av bymisjonsdiakon Lars Breivik Hellerdal under høymessen i Vår Frelsers kirke søndag, med påfølgende sommerfest i Byparken hvor Haugaland Storband spiller. Eivind Jul framfører sin nye singel og Lise-Marte Vikse Kallåk leser egne dikt. Det blir også mat-servering. Ved dårlig vær blir sommerfesten flyttet inn i Vår Frelsers menighetshus. Alle er velkommen.

FAMILIEDAG PÅ

ÅKRASANDEN

Karmøy, søndag: Det blir sesongåpning Blått Flagg på Åkrasanden, og avduking av kunstverket «Tid» på Rabinowitzplassen. Scenekraft presenterer utendørs teater. Det blir drageverksted og drageflyging.