POLITILOGGEN: – Det har vært litt mer i natt enn forrige natt. Da var det veldig rolig. I natt har det vært mye fyll og ganske unge folk involvert, sier Britt Jorunn Løvereide, vaktsjef på Haugesund politistasjon.

– Vi har kun en mann i arresten, som jo er bra. Det viser seg at det er forebyggende med bortvisning, for å få folk som er beruset og ikke har oppførselen sin i orden ut av sentrum, sier hun.

Feststøy

I politiets logg for natta finner vi en melding om festbråk i Torvastad-området, rundt midnatt.

– Dette var tredje helgen på rad og naboene begynner å bli lei. En ung mann har hatt fest, men den var avsluttet da politiet kom til stedet. Han får likevel pålegg om å holde det stille til neste morgen klokka åtte. Dette virker å ha ordnet seg, vi har ikke hørt noe mer, forteller Løvereide.

Deretter flytter vi oss til Åkra. Klokka er 00.34 og politiet får melding om to unge, tilsynelatende et kjærestepar, som krangler.

– De kranglet og var uenige, men ingen av dem hadde skader. Det endte med at kvinnen ble hentet av en bekjent. Politiet opprettet ikke sak her, forteller vaktsjefen.

Ti minutter senere har politiet et oppdrag i Haugesund gjestehavn.

– Her er det fest i to båter og det spilles høy musikk. Politiet er på stedet og avslutter festen. Vi gir ikke pålegg i første omgang, sier Løvereide før hun legger til:

– Men så kom det en ny melding på samme forholdet klokka 03.53. Da er det fortsatt full fest og musikk. Da blir det gitt pålegg om å holde det rolig til klokka åtte neste morgen. Vi hører ikke noe etter dette.

En person til legevakt

På Indre kai i Haugesund blir to personer i slutten av tenårene bortvist fra sentrum etter å ha vært fulle og kranglete. Klokka er da 00.48.

En time senere får politiet melding om en mulig voldshendelse i Kopervik sentrum.

– En person skal ha sparket en annen. Det er litt usikkert hva som har skjedd. En person er kjørt til legevakt på grunn av smerter. Det er ikke opprettet sak på det per nå, men det kan komme en anmeldelse fra fornærmede i ettertid, sier Løvereide.

Klokka halv to natt til søndag får politiet en melding om en hendelse på en privat adresse i Haugesund.

– Det er en mann som står på en privat leilighet. Han kikker inn og truer med å knuse døra. Politiet kjører ut og kommer i kontakt med partene. En person blir bortvist fra stedet, forteller vaktsjefen.

Det er uklart hvorfor mannen var på adressen.

Flyttet seg fra Haugesund til Kopervik

Politioppdragene i Haugesund sentrum er ikke over for i natt.

Klokka 01.38 får politiet melding om en mann i 20-årene som er godt beruset.

– Han får pålegg om å forlate sentrum for å unngå mer bråk. Det klarer han ikke etterkomme og blir satt i arresten. Han blir anmeldt for å ikke etterkomme politiets pålegg og vil mest sannsynlig få et forelegg når han blir løslatt, sier Løvereide.

Han er også den eneste som overnatter hos politiet i natt.

De er likevel ute på flere ting. Seks minutter etter klokka to får de melding om krangling mellom en vakt og en gjest på Indre kai. Politiet kommer til stedet her, men oppretter ingen sak. Det gjør de derimot når en mann i 30-årene urinerer på offentlig sted klokka halv fire.

– Mannen var mest sannsynlig beruset. Etter to advarsler valgte han å urinere offentlig sted. Dette blir han anmeldt for og han kan vente seg et forelegg i ettertid, sier Løvereide.

Klokka 03.18 blir en mann i slutten av tenårene bortvist fra Kopervik sentrum.

– Han var beruset og oppførte seg ufint. Han blir bortvist fra Kopervik sentrum. Samme person ble også bortvist fra Haugesund sentrum tidligere, sier vaktsjef Løvereide.