Gå til sidens hovedinnhold

Mye vil ha mer!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tittelen over er myntet på utviklingen de siste 20-30 årene her i landet når det gjelder hus og hjem og også arbeid.

Jeg hadde tidligere i vår et innlegg i herværende avis kalt "Tilbakeblikk" hvor jeg debatterte utviklingen i bruk av bl.a. superlativer som nesten har "gått av hengslene" og uttrykkene blir bare sterkere og sterkere.

Det samme er også dekkende for levestandarden her i landet og hvilke krav og forventninger vi har til egen bolig og fasiliteter i og rundt egne hjem og hytter.

Noen som jeg synes er en pådriver i så måte og som gir en arena for dem som ønsker å eksponere sine egne hjem og hytter for allmennheten for tilsynelatende å vise sin egen vellykkethet.

Jeg sikter her til bl.a. magasinet VBN (Vi Bygger Nytt) som, tilsynelatende fullstendig ukritisk, låner ut spalteplass til alle som ønsker å vise fram sine eiendommer eller arbeidsplasser som en form for "prostitusjon".

Det som slår en når en blar gjennom dette magasinet, som forøvrig kommer i postkassene våre uoppfordret, er hvordan dette bladet bidrar til et jag etter mer og mer velstand og høyere og høyere standard.

På den måten bidrar det til at vi alle mister evnen til å glede oss over det enkle og at nok er nok.

Langt fra alle ønsker å delta på denne evige spiralen hvor higen etter det perfekte både på hjemmebane og i arbeid er det som står høyest på ønskelisten.

Kanskje på bekostning av familieharmoni og trivsel både for barn og voksne?

Kanskje det er noen kreative sjeler her i distriktet som klarer å etablere noe som synliggjør det enkle, hvor måtehold er like viktig og prissatt som å overgå naboen i forhold til luksus og vellykkethet?

Man kan jo håpe!

Kommentarer til denne saken