HAUGESUND: I slutten av februar ble det kjent at Haugesunds Nav-leder Åge J. Hansen har sagt opp jobben etter tre år.

Som Haugesunds Avis fortalte, skal han framover jobbe med utdanningssatsingen i Nav Rogaland.

– Jeg har hatt tre givende, interessante og spennende år som Nav-leder for Haugesund og Utsira, sa den avtroppende lederen til Haugesunds Avis da.

– Føltes som et naturlig steg

Nå er det klart at tysværbu Jan Ivar Hauge Bringedal. tar over jobben og blir sjefen til rundt 95 ansatte i organisasjonen.

36-åringen kjenner for øvrig godt til etaten fra før. De siste elleve årene har tysværbuen jobbet i ulike avdelinger i NAV.

I august 2015 ble Bringedal Nav-leder i Etne og de siste to årene har han jobbet som avdelingsleder for ungdom i Nav Karmøy og Bokn.

– Da jobben i Nav Haugesund ble ledig, føltes det som et naturlig steg videre. Dette er et fagområde jeg brenner for, beskriver han.

Bringedal ser fram til å kunne påvirke hvilken retning organisasjonen skal ta de neste årene.

– Men aller først må jeg bli kjent med alle folkene og sette meg inn i de ulike prosjektene som er satt i gang, kommenterer han.

Sporty bonde på si

36-åringen som er bosatt i Hesjadalen i Tysvær sammen med kone og to barn, driver også et lite småbruk med dølahest på fritiden.

– I tillegg driver jeg en del med sykling og løping, forteller han.


Hvilken ledertype er du da?

– Jeg vil si jeg er nysgjerrig, til stede og løsningsorientert, beskriver han.

Direktør for helse, omsorg og sosiale tjenester i Haugesund kommune, Knut Arne Askeland, sier at Bringedal takket ja til jobben i slutten av mars.

– Han var den beste kvalifiserte søkeren, sier Askeland.

Og legger til:

– Erfaring, kompetanse og hans egenskaper gjør vi er trygge og sikre på at dette er et veldig godt valg. Både Haugesund kommune og Nav Rogaland er veldig fornøyd med at han takket ja, sier Askeland.

Bringedal starter i jobben 1. juli.

– Men på grunn av ferieavvikling blir det nok ikke før 1. august, sier han.