KARMØY: Vokalgruppen Nordic Tenors ble etablert i 2003 i Bergen. Trioen har bestått av Sveinung Hølmebakk (Karmøy), Jan-Tore Saltnes (Holmestrand) og Roald Haarr (Vigrestad, Jæren).

Ideen bak Nordic Tenors var å skape en musikalsk gruppe, som kombinerte klassisk musikk og opera med mer populærmusikalske uttrykk og humor.

- Selvsagt trist

Nå er det slutt. Ikke for Nordic Tenors, men for Sveinung Hølmbebakk. Fredag slapp Nordic Tenors nyheten på sin Facebook-side.

– Sveinung har nå bestemt seg for å satse på egen solo-virksomhet og dermed slutte i Nordic Tenors. Dette er selvsagt trist, men vi er takknemlige for at gruppen har vært stabil over en så lang periode. Nordic Tenors er blitt som en familie, og nå flytter det ene medlemmet ut, beskriver tenorene i posten på FB.

- Vennskapet fortsetter

Ved siden av Nordic Tenors, har 43-åringen fra Sevland også opptrådt solo og gitt ut flere plater på egen hånd.

Lørdag ringte Haugesunds Avis til Sveinung, for å høre hvorfor han har slått opp med det to andre.

– Jeg vil ikke si at jeg har slått opp. Jeg har vel heller sagt opp. Vennskapet fortsetter, men nå gjør jeg en omprioritering og satser fullt og helt alene, forteller Hølmebakk.

Håper å kunne leve av det

Nordic Tenors har vært en kommersielle suksess for Hølmebakk og de andre.

– Er det mulig å fortsette å ha musikken som levebrød på egen hånd?

– Det er det jeg vil prøve på. Vi får se hvordan det går, men jeg håper jeg får det til. Troen er god.

Kristenmusikk

Og troen er også mer framtredende i Hølmebakks solomusikk enn i Nordic Tenors.

– Min solovirksomhet er i all hovedsak basert på min tro og oppvokst i kristne miljøer. Konsertene jeg holder dreier seg inn mot kirker og bedehus, forteller han.

Sveinung forteller at han egentlig skulle hatt konsert på Tabernakelet i Haugesund i neste uke, men grunnet covid-19 er den utsatt til mai. Det samme gjelder planlagte konserter i Stavanger og Bergen. I begynnelsen av mars skal han holde flere konserter på Nordvestlandet.

Bor i sør

Karmøybuen er bosatt på Sørlandet.

– Ja, jeg bor i Kristiansand med kone, en sønn og to stebarn. Og her kommer vi til å bli. For virksomheten min er det også ideelt. Jeg turnerer mest i beltet langs kysten fra Fredrikstad til Bergen, forteller han.