KJÆRE LESER: Marius Amdal Haugen (29) er blitt fast ansatt som journalist. Mange lesere vil kjenne Marius fra før. Allerede i 2011 var han innom Haugesunds Avis som vikar og frilanser. I to år, fra 2015, jobbet han som programleder og reporter i TV Haugaland. Så kom han tilbake til oss som vikar og frilanser.

I tillegg har han rukket å ta utdanning som journalist ved Universitetet i Stirling i Skottland. Han har også studert samfunnsfag ved det som da var HSH. På siden er han en aktiv friluftsmann. Han er engasjert i Haugesund og omegn jeger- og fiskerforening, Norsk Folkehjelp og har i flere år hatt en egen blogg om Villmarkens gleder. Dessuten er han fra Karmøy.

Jeg kjenner Marius som en solid, allsidig og dyktig journalist, og er trygg på at han vil gjøre en veldig god jobb for våre lesere. Marius begynner umiddelbart.

Vi har også ansatt Ine Rossebø Knudsen (23), i første omgang i en toårig prosjektstilling. Ine har vært sommervikar hos oss et par år. Hun har også vært tilkallingsvikar og frilanser. Ine har studert kommunikasjon og medier i to fine sommerbyer, Kristiansand og Honolulu. Hun har vist et stort journalistisk talent og er en dreven og dyktig journalist, sin unge alder til tross. Ine har også erfaring fra blogg-verdenen, men da om mat.

Ine er inne i et masterstudium om terrorisme ved Universitetet i Øst-London. Hun starter i stillingen ved påsketider. Det gleder vi oss til.

Begge journalistene skal ha arbeidsplass på Karmøy. Der begynte vi vår styrkede satsing 3. desember da nyhetsredaktør Gaute-Håkon Bleivik gikk i gang som journalist. Det har gitt resultater; Gaute-Håkon er en hardtarbeidende kar. I desember 2018 hadde vi 192 saker som omhandlet Karmøy på h-avis.no. I samme måned året før hadde vi 161 slike saker. Vi ser også økt abonnementsvekst i Karmøy. Det er avgjørende for å finansiere satsingen.

Gaute-Håkon har klart å løfte fram en del type saker som vi har sett lite av, både hos oss og hos Karmøynytt. Vår teori om at det er mer enn nok å skrive om, holder godt stikk, og vi ser at sakene er interessante langt utover Karmøys grenser. Det er et viktig element i dette – vi styrker dekningen vår for bedre å dekke Haugalandet som helhet.

Vår dyktige og erfarne medarbeider Ruth Sunnanå Sveistrup jobber nå også fast ved Karmøy-kontoret. Det vil ikke leserne se like tydelig, fordi Ruth har stort redigeringsansvar, men hun lager også saker, både til helgeseksjonene og nyhetsplass. En viktig del av satsingen vår.

Journalistene vil bidra med journalistikk fra hele området, ikke minst fordi de vil gå i vaktturnus for hele regionen. Og når det virkelig trengs, bruker vi ressursene våre der det trengs, uavhengig av geografi.

Jeg er glad dere leser Haugesunds Avis. Tips oss om små og store saker. Da blir vi enda bedre for dere, kjære lesere.