SOLA [Solabladet]: – Parkeringshuset er bygget i tre omganger, og den eldste delen har ikke fått skader. Det betyr at vi har startet arbeidet med å få ut biler. Vi kan ikke utelukke at bilene har fått røyk og sotskader. Derfor vil noen biler bli fraktet ut av redningsbil, andre kjører selv, sier lufthavndirektør Anette Sigmundstad ved Stavanger lufthavn, Sola til Stavanger Aftenblad.

Avinor har god kontroll på de 1.611 bilene som står i parkeringshuset og vil ta kontakt med eierne etter hvert som bilene kan bli hentet. Planen er nå å ta ut 300 biler fra den gamle delen av parkeringshuset og på den måten åpne 500 parkeringsplasser for publikum igjen.

Flere åpne parkeringsplasser

Hittil både parkeringshuset og korttidsparkering P1 og P3 vært stengt. Det har blitt opprettet en midlertidig Kiss & Fly ved Scandic-hotellet, men her er det kun plass til av- og påstigning, ikke parkering

Parkeringsområdene P7 og P8, de som er under åpen himmel, er åpnet og flyplassen har også utvidet kapasiteten på P10 som ligger mellom tårnet og Hovedredningssentralen. Her er det satt opp shuttlebuss for å frakte passasjerer fra parkeringsplassen til terminalen.

Busser og taxier går som normalt helt inn til terminalen.

Lever inn nøklene

Rogaland Redning og Rogaland Assistanse ber bileiere med skadde biler leverer inn nøklene slik at de kan ta hånd om tauing, bilopphugging eller bilrens. Det skriver Stavanger Aftenblad. Bilbergingsselskapet har fått oppdraget med å tømme det brannskadde p-huset for biler og håndtere bilene.

– Det beste er om vi får nøklene til bilene slik at vi kan låse oss inn, ta av brekket og taue dem videre, sier Lars Morten Nesheim, daglig leder i Rogaland Redning, til avisen.

Nøklene kan også leveres til Rogaland Assistanse. Det er viktig å opplyse hvor bilen er forsikret.

– Mange nye biler har håndbrekket på. Da er det enklere for oss om vi kan låse oss inn i bilen og løsne brekket før vi tauer bilene til opphugging eller bilverksted, sier Lasse Malmin i Rogaland Assistanse.