Ja, så sitter man her og skriver, på årets nest siste kveld, godt etter vanlig deadline. Som i gamle dager skrives lederartikkelen rett inn på siden.

På grunn av det kriminelle dataangrepet mot Amedia, som Haugesunds Avis er en del av, er også denne avisen laget på en helt annen måte enn vanlig. Arbeidsoppgaver som normalt tar minutter, tar nå kanskje timer.

Det jobbes iherdig med å få systemene i gang igjen. Informasjon hentes fram fra backup og sjekkes for fiendtlig programvare. Det går nok en stund før vi er tilbake til normalen, men en ting er sikkert: Hackerne får ikke ei krone av oss. Vi skal fikse dette.

Men vi skal ikke klage. Vi har ressurser til å klare oss. Gode folk til å hjelpe oss. Vennlige lesere og annonsører som viser forståelse for en vanskelig situasjon.

Mange er ikke så heldige, og 2021 har vært er vanskelig år for mange. Vi er alle lei av pandemi, men selv om vi ikke er ferdige, er en ting sikkert: Vi kommer forbi også dette.

Det skal komme en tid hvor vi igjen kan være tett sammen. En tid hvor det ikke blir sett på som et problem at unger er mange i tett flokk, når lærere ikke er redd for forkjøla elever. For slik kan vi ikke ha det.

I 2022 skal vi bevege oss mot normalen. Det kommer til å bli et bra år. Ikke problemfritt. Ikke uten hackere, sykdom og ulykker. Men det skal bli bedre enn 2021.

Og så håper vi at vi ser alt det gode vi har fått til når det har vært motgang. Alle som har trøkket til for å hjelpe andre. Alle som har fått øynene opp for andre verdier enn vi kanskje hadde før verden fikk munnbind og avstand.

Vi i Haugesunds Avis takker dere for at dere har vært med oss i 2021, og vi ønsker dere et godt og givende 2022.

Vi ønsker alle våre lesere et godt og givende 2022.