Snart starter den fenomenale førjuls-underholdningen på TV. Og nok en gang blir vi gjennom en lang TV-kveld fortalt hva som er det viktigste med julefeiringen . Selvfølgelig med de såkalte kjendisene fra Øst-Norge på plass. Disse kjendisene er lett gjenkjennelige: Mest fordi de snakker veldig høyt om ting de ikke har greie på - mens de hele tiden ler av sine egne såkalte morsomheter.

De siste årene har disse 15-20 fast engasjerte kjendisene fortalt oss om hvordan man tilbereder ribbe og pinnekjøtt - i tillegg til mye annet vrøvl som de etter min mening heller ikke har peiling på, men ler veldig høyt av.

Her er den enkle løsningen på alt matpratet:

RIBBE

Gnis inn med salt og pepper.Dekkes med folie og litt vann. 50 minutter på 200 grader.Varmluft ca en time .Opp til 225 grader i ca 20-30 minutter Surkål i pakke er den beste og mest holdbare..

PINNEKJØTT

Legges i vann i ca ett døgn. Settes på svak koking i ca 1,5 timer Kålrabi og gulrøtter kokes opp. Legg pinnekjøttet på rist/grill i stekeovn. Slå vannet av kålrabi og gulrot .Mos og spe stappen med ribbekraft.

Til slutt vil jeg minne om at jul er en kristen høytid, så spar oss for alt vrøvlet. Jeg sier med salig Kjell Aukrust: " - Gud velsigne Vår Herre». Det kan virkelig trenges i disse dager.