Når vi blir strengere enn helsemyndighetene...

Markedsføringsdagen ble gjennomført i trygge rammer i Festiviteten den 24. september.

Markedsføringsdagen ble gjennomført i trygge rammer i Festiviteten den 24. september. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi lever i en tid der det er helt avgjørende at vi alle følger myndighetenes råd og anbefalinger for smittevern. Det må det ikke være noen som helst tvil om. Like viktig er det imidlertid at det ikke nå utvikler seg til en «konkurranse» om å være strengere enn det helsemyndighetene mener er nødvendig. For vi er helt nødt til å rigge oss slik at vi ikke lar næringslivet rundt oss dør, fordi noen er redde for å gjøre feil.

Vi besluttet selv å avlyse Haugalandskonferansen 2021. Det skyldes i hovedsak antall deltakere, som med ca. 550 stk vil være langt over nåværende anbefalinger på maksimalt 200. Øvrig program går som planlagt, og vi gjennomfører alle arrangement og konferanser opp til 200 deltakere. Det er en rekke aktører i næringslivet som er helt avhengige av at vi fortsetter å møtes; Det er dette hoteller, serveringssteder og resten av reiselivsbransjen lever av. Og flere med dem.

Smittevernoverlegen i Bodø, Kai Brynjar Hagen, sa til NRK at han opplever at mange har en overdreven frykt for å møtes, og at alt for mange arrangementer nå blir avlyst, fordi arrangører vil sikre seg mot å komme i en situasjon der de blir anklaget for dårlig smittevern. Han viser til at fadderuka ved Nord Universitet ble gjennomført uten smittetilfeller. Her hjemme ble både større arrangement som Sildajazzen og Filmfestivalen gjennomført helt uten smitte. Det å møtes trenger ikke å være risikabelt, om det bare skjer i henhold til gjeldende råd.

Kanskje det er bedrifter, som i frykt for å kunne havne i gapestokken, har avlyst arrangementer, som helt fint kunne vært arrangert i tråd med gjeldende smittevernregler. De tør rett og slett ikke å ta sjansen. På en måte er dette forståelig, men etter vår mening er det ikke nødvendig med strengere forholdsregler enn de helsemyndighetene legger opp til. Situasjonen vi nå lever med, er vi trolig nødt til å forholde oss til en god stund fremover. Da blir det å arrangere møter i tråd med myndighetenes råd og anbefalinger en øvelse på å forholde seg til den nye normalen.

Det er viktig at vi møtes, for vår egen del – og for dem som lever av at vi gjør det. Når store næringsaktører velger å kutte alt av arrangementer, gir det hotell- og restaurantbransjen store problemer. Når noen går først, vil en rekke bedrifter sannsynligvis tenke at det er fornuftig å følge etter.

Scandic Maritim er blant dem som har sett seg nødt til å gå til oppsigelser på grunn av dette. Om vi ikke endrer tilnærmingen til det å møtes, handle, bruke restauranter, butikker og kjøpesentrene, vil det medføre store konsekvenser. Og det er helt unødvendig at det kal bli slik.

I Næringsforeningen gjennomfører vi som nevnt en rekke arrangementer gjennom hele høsten, selvsagt i tråd med de til enhver tid gjeldende anbefalinger, nå sist Markedsføringsdagen i Festiviteten i trygge rammer. Vi mener det er viktig å gjennomføre, fordi vi alle trenger å treffes og få faglig påfyll, men også fordi det er et viktig å støtte opp om alle som driver med servering eller møteromsutleie og lignende. Spesielt i tiden som ligger foran oss der nevnte aktører skal «høste» årets viktigste omsetning før en beveger seg over i de roligere vintermånedene.

Næringsforeningen vil derfor utfordre bedrifter på Haugalandet til å aktivt bruke de tilbudene som finnes, i den formen som passer dem i nåværende situasjon. Om det store julebordet er avlyst, hva med å fordele det i mindre grupper? Kan enkelte interne møter flyttes ut, og kombineres med en hyggelig lunsj eller god frokost?

Hvorfor ikke delta i denne øvelsen om å forholde oss til den nye normalen. For vi klarer jo å holde avstand, og vi klarer å ha god håndhygiene.

- Da er det ingen grunn til at vi ikke også kan møtes.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken