(Siste)

Strømprisene for juli endte på 8 øre/kWh. Det er bare en tredjedel av prisen på samme tid ifjor, og det laveste prisnivået for juli på 15 år.

- De rekordlave prisene skyldes blant annet en utrolig langdryg snøsmelting. Samtidig har det vært mer nedbør enn normalt og høy vindkraftproduksjon i Norden. Alle disse faktorene, sammen med nordmenns lave strømforbruk på sommeren, har senket strømregningen til folk flest. Det sier Jens Regnström i  strømbyttetjenesten elskling.no.

Søndag 26. juli noterte vi den laveste strømprisen på 17 år. I Sør-Norge lå prisen på cirka 3,3 øre/kWh, mens den var litt høyere i de nordligere landsdelene.

Det som blir avgjørende for strømprisens utvikling framover er nedbør og temperatur. Med fortsatt mer nedbør enn normalt øker sannsynligheten for fortsatt lave priser.

- Våren og sommeren har ikke bydd på godværet som vi ønsket oss. I det minste kan nordmenn fleste glede seg over lavere strømregning. Spesielt husholdninger med spotpris-avtale kommer til å merke den reduserte strømregningen, sier Regnström.

En sammenligning gjort av elskling.no viser at prisforskjellen mellom de dyreste og billigste spotprisavtalene for en normal husholdning ligger på rundt 14 øre/kWh. Det tilsvarer rundt 2.800 kr i året. 

- Til tross for lavere pris er det mye penger å spare. Fortsatt har nesten 3 av 10 husholdninger variabelpris-avtale, som er mye dyrere enn spotprisavtaler, påpeker Regnström. (ANB)