HAUGESUND: Årsaken til at saken nå omtales på flere nettsteder er at det er lekket ut video av krasjet, som åpenbart er filmet av en av dem som var om bord.

Ulykka skjedde da et Sikorsky-helikopter var på vei for å lande på skipet 86 nautiske mil utenfor Bintulu i Malaysia, skriver det Aberdeen-baserte luftfartskonsulentselskapet Aerossurance.

Skipet var da på jobb for det malaysiske olje- og gasselskapet Petronas, som samme dag publiserte en melding om ulykka på sine nettsider.

Der står det at «Viking Vision» drev med seismikk-arbeid da helikopteret skulle foreta en kontrollert landing. Ulykka skjedde 07.45 om morgenen.

Endelig rapport foreligger ikke

Det australske transportsikkerhetsbyrået ATSB skriver på sine nettsider at de har gjort en jobb med taleregistratoren i forbindelse med ulykka for det malaysiske luftfartsverket (DCA).

Der står det at en endelig rapport etter ulykka skulle ha vært klar i juli i fjor, men DCA sine nettsider er ikke oppdatert med denne rapporten.

«Viking Vision» var på ulykkestidspunktet på en åtteårs-kontrakt for Compagnie Générale de Géophysique Veritas (CGG Veritas). Der hadde Eidesvik et mannskap på 15 om bord, mens CGG Veritas hadde rundt 40.

Administrerende direktør Jan Fredrik Meling i Eidesvik ønsker ikke å kommentere saken ettersom de har leid ut skipet, og hadde ingen befatning med ulykka.

Kontrakten med CGG Veritas er forlenger til medio 2017.