Gå til sidens hovedinnhold

Aibel fikk kontrakt til 400 millioner

Artikkelen er over 11 år gammel

I dag feires det på Aibel i Haugesund. Statoil har tildelt dem modifikasjonskontrakten for Snorre A- og B-plattformene, til en verdi av 400 millioner kroner.

 

Haugesund: – Dette er en stor dag. Markedet har vært litt labert i det siste. Nå tror jeg det løsner, sier Erling Matland til Haugesunds Avis. Han er ansvarlig for bedriftsutvikling og strategi i Aibel-konsernet.

Prosjektet blir utført fra Aibel i Haugesund og Matland forteller at arbeidet starter umiddelbart.

Kontrakten ble først kjent etter at dagskiftet hadde gått hjem i går. Derfor gleder ledelsen seg til å gi informasjon i dag.

Jobb til mange

Kontraktens arbeidsomfang inkluderer prosjektering, innkjøp, fabrikasjon og installasjon av større modifikasjonsarbeider på Snorre-plattformene relatert til Snorre Export and Robustness.

Rundt 70 ingeniører vil jobbe med kontrakten, rundt 40 med prefabrikasjon og rundt 100 personer vil rotere offshore. Også prosjektledelsen vil være i Haugesund.

Tre år

– Dette gjør godt i en tid der kontrakter er blitt utsatt. Vi håper denne kontrakten kan føre nye ting med seg og at det løsner i markedet nå, sier Matland til Haugesunds Avis.

Kontrakten er av en relativ lang varighet, hvor prosjekteringen starter umiddelbart og offshore-arbeidet har oppstart i februar 2011. Prosjektet vil ha en varighet på ca. tre år, og arbeidet utføres parallellt med full operasjon av plattformen.

– Vi er takknemlige for den tilliten Statoil viser oss ved å tildele denne kontrakten til Aibel, sier administrerende direktør Jan Skogseth, i en pressemelding.

– Vårt fokus vil, som alltid på komplekse prosjekter som dette, være på HMS og god prosjektgjennomføring, sier Skogseth.

Største norske

Aibel AS er et av de største norske serviceselskap som prosjekterer, bygger, vedlikeholder og oppgraderer produksjonsanlegg for olje og gass.

– Med våre 3.500 ansatte arbeider vi på nye og eksisterende felt og anlegg, offshore og på land, på faste og flytende installasjoner, sier Skogseth.