Aibel Haugesund på 7. plass i Norge

40 PROSENT: 99.200 mennesker (eller 40 prosent) av arbeidsstokken i Rogaland jobber i oljenæringen. ILL.FOTO: TERJE STØRKSEN

40 PROSENT: 99.200 mennesker (eller 40 prosent) av arbeidsstokken i Rogaland jobber i oljenæringen. ILL.FOTO: TERJE STØRKSEN

Artikkelen er over 4 år gammel

En rapport fra International Research Institute of Stavanger (IRIS) viser at med sine daværende 1.863 ansatte var Aibel AS landets 7. største arbeidsplass innen norsk oljesektor.

DEL

HAUGESUND: Rapporten ble laget tidligere i år basert på 2014-tall, på vegne av bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass.

Rogaland og Hordaland er de fylkene som er størst, men med Akershus og Oslo på de neste plassene.

Sunnhordland-baserte Kværner Stord AS er inne på en 8. plass på denne lista, som E24 presenterer tirsdag, med sine 1.706 ansatte.

Men i likhet med Aibel som har vært gjennom en nedbemanning, har også Kværner nå varslet at arbeidsstokken skal reduseres.

99.200 ansatte i Rogaland

For Aibels del har kontrakten knyttet til Johan Sverdrup-feltet skapt ny optimisme på Risøy.

Disse to bedriftene er de eneste lokale som har kommet inn på lista fra IRIS over de 30 største arbeidsplassene i norsk oljesektor, der Maersk Drilling Norge Offshore med sine 900 ansatte ligger nederst.

Rogaland har for øvrig 40 prosent av sin sysselsetting i oljeindustrien, noe som tilsvarer 99.200 mennesker.

Artikkeltags