På toppliste av bærekraftige selskaper

FORNØYD: – En flott anerkjennelse av vårt arbeid i Norge og internasjonalt, sier direktør Hans-Petter Nesse i Wärtsilä Norway.

FORNØYD: – En flott anerkjennelse av vårt arbeid i Norge og internasjonalt, sier direktør Hans-Petter Nesse i Wärtsilä Norway. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

De hundre mest bærekraftige selskapene er kåret. Storebrand og Wärtsilä er med.

DEL

NÆRINGSLIV: Årlig lager det kanadisk baserte analyseselskapet Corporate Knights ulike rangeringslister i forkant av World Economic Forum i Davos i Sveits.

En av dem er en liste over de 100 mest bærekraftige selskapene i verden.

I år havner norske Storebrand på 38. plass (68,8 prosent), Orkla på 87. plass (60,4) og finske Wärtsilä på 88. plass (60,1).

– Wärtsilä tar en 88. plass på den celebre lista. Wärtsilä i Norges satsing på miljøteknologi, ikke minst i Sunnhordland, har bidratt til konsernets gode plassering, framheves det i en melding fra Wärtsilä i Sunnhordland.

Der framheves det også at det kan være verd å merke seg at finske selskap generelt scorer høyt på lista.

Det er franske Dassault Systems som troner øverst på lista (86,1 prosent), deretter finske Neste (85,2). Finske selskaper innehar også 5., 31. og 35. plass.

ABB i Sveits er på 39. plass, svenske H&M på 57. plass.

Ledelsen i Wärtsilä synes det er gjevt å være på lista:

– En flott anerkjennelse av vårt arbeid i Norge og internasjonalt. Wärtsiläs målsetting for alt vi gjør er å levere smart teknologi til bærekraftige samfunn, en målsetting vi støtter opp og tar på alvor, sier direktør Hans-Petter Nesse i Wärtsilä Norway.

I år pågår World Economic Forum i Davos i Sveits fra 23.-26. januar.

Artikkeltags