Storkontrakt til Aibel

SOLEN SKINNER PÅ AIBEL: En god dag for Aibel i Haugesund. Foto: Arnstein Olaisen

SOLEN SKINNER PÅ AIBEL: En god dag for Aibel i Haugesund. Foto: Arnstein Olaisen

Artikkelen er over 3 år gammel

Aibel har dratt i land en ny kontrakt som vil gi mer virksomhet og sikre arbeidsplasser i Haugesund.

DEL

HAUGESUND: Det er en større ombyggingsjobb tilknyttet Heidrun i Nordsjøen som skal utføres.

- To moduler skal bygges, og de skal bygges i Haugesund. Den ene er på 400 tonn og skal installeres i 2018. Den andre er på hele 4.000 tonn og skal på plass i 2019, opplyser kommunikasjonsdirektør Bjørg Sandal i Aibel.

Ombyggingsjobben går kort fortalt ut på at Heidrun-plattformen skal kunne ta imot Dvalin-produksjonen. Modulene skal bygges for at dette skal kunne gjennomføres.

LES OGSÅ: - Dette styrker oss i troen på at bunnen er nådd

- Betyr dette flere arbeidsplasser i Haugesund?

- Det betyr sikring av eksisterende arbeidsplasser, også i Haugesund. Vi regner med rundt 700 vil bli involvert i Dvalin. Tegningen skal skje i Asker, bygging i Haugesund. For oss er dette en gledens dag, for det er nok noen som har hatt høye skuldre nå, sier Sandal.

Ingen kake i dag

- Betyr dette at dere feirer med kake på verftet i Haugesund?

- Nei, vi har ikke kake i dag, vi er nok litt nøkterne av oss. Vi jobber for fullt, men det er ingen tvil om at vi er glade for det som er skjedd, sier Sandal.

LES OGSÅ: Aibel klar for «Glen Lyon»

- Hvor mange vil arbeide med Dvalin i Haugesund?

- Det har jeg ikke oversikt over her og nå, og kan ikke splitte opp de 700 totalt i antall folk i Haugesund. Det vi kan si, er at vi har kapasitet til å ta denne jobben i Haugesund på det tidspunktet tegningene er ferdige og vi er klare for igangsetting.

LES OGSÅ: Rekrutterer folk etter Aibel-kontrakt
LES OGSÅ: En ny, stor dag for Aibel

- Vil det bli snakk om nyansettelser til prosjektet?

- Vi ser i det store og hele at dette skal utføres med eksisterende arbeidskraft, også i Haugesund. Vi ser det som så at vi med dette skal beholde de vi har, ikke at det medfører oppbemanning, sier Bjørg Sandal.

- Det passer godt inn

Dvalin-oppdraget vil gå over flere faser. Før bygging starter på Aibel i Haugesund, skal tegning av modulene på plass i Asker. Det betyr at det ikke er ingeniørene i Haugesund som skal stå for jobben med prosjektering.

LES OGSÅ: – Håper Aibel revurderer

- I Haugesund er det selve byggingen som skal foretas. Her er det gjort lignende oppdrag før, blant annet med Troll-plattformen. Dette er arbeid vi er kjente med og har gjort mange ganger tidligere i Haugesund. Her ligger mye av vår styrke, og vi har levert godt. Dvalin består av kombinasjon av gammelt og nytt, og det er vi gode på, sier Sandal.

Det nye oppdraget er beleilig for Aibel i Haugesund fordi verftet kan starte byggingen når en del av det som pågår nå er i havn.

- Vi har Sverdrup, som vil pågå, men vi har også Maria-modulen. Dvalin kommer på et greit tidspunkt for oss, når andre ting går mot slutten. Det passer godt inn, sier Sandal.

I tillegg til selve byggingen av de to Dvalin-modulene, skal det klargjøres plass og bygges om for tilkobling på Heidrun-plattformen. Dette inngår også i kontrakten Aibel har fått.

- Vi kjenner på en lettelse i Haugesund. Hadde vi ikke fått oppdraget, hadde det sett mørkere ut, særlig i Asker. I stedet kan vi senke skuldrene og glede oss veldig, sier Sandal.

Dvalin-produksjonen skal gå til Heidrun-plattformen i Norskehavet.

– Dette er et svært viktig oppdrag for oss og synliggjør vår sterke og forbedrede konkurranseevne i et fremdeles utfordrende marked, sier konsernsjef Jan Skogseth i Aibel.

Utføres i Haugesund

Prosjektet skal styres fra Oslo, men selve byggearbeidet vil bli utført i Haugesund. På det meste vil prosjektet kreve en bemanning på rundt 700 personer.

- Dette inkluderer prosjektering, bygging og arbeidet offshore, melder selskapet.Aibel har også stått for store ombygginge tidligere. Som for eksempel på Troll-plattformen.

– Dvalin-jobben er i samme gate og vil vise vår styrke når det gjelder å kombinere selskapets kompetanse innen nybygg og modifikasjoner. Med vår erfaring på denne typen jobber, samt de gode tilbakemeldingene vi fikk etter Troll-jobben, ser vi nå fram til å ta fatt på Dvalin-oppdraget, sier Nils Arne Hatleskog, konserndirektør for Feltutvikling.

Også jubel hos Aker Solutions

– Jeg er stolt og glad for at norske leverandører har vunnet store kontrakter i forbindelse med at Dvalin skal bygges ut. Dette er nok et eksempel på det gode forbedringsarbeidet norsk leverandørindustri har gjort, sier olje- og energiminister Tord Lien (Frp).

I tillegg til jubel på Aibel i dag, har Aker Solutions vunnet to kontrakter verdt minst 900 millioner kroner fra DEA Norge. Kontraktene gjelder levering av undersjøiske produksjonssystemmer vedlikehold og tjenester på Dvalin.

Saken oppdateres.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken