HAUGESUND: Allerede nå er det klart at entreprenøren Kruse Smith og IT-selskapet Evry skal inn i de nye kontorbyggene. Når alt står ferdig om noen år, kan de 15.000 kvadratmeterne med kontorplass potensielt huse mellom 20 og 30 bedrifter.

– Dette blir den største og eneste komplette kontorparken i distriktet, sier senior prosjektutvikler i Base Property og daglig leder i Nordsjø Kontorpark, Andreas Poulsson.

I det første byggetrinnet skal alle fellesfasilitetene inn. Et auditorium med plass til 104 personer, flere møterom til konferanser, treningsrom og squashhall. I tillegg skal en felles kantine med stort uteområde på plass.

Inngangsport

– Vi har knyttet til oss Compass Group. De er blant de største i verden på kantinedrift og skal drifte kantinen i Nordsjø Kontorpark, sier Poulsson.

Da Haugesunds Avis i 2012 skrev om den lokale eiendomsutvikleren Øystein A. Grønhaugs planer i Kvaløygata, hadde Alfred Ydstebø og hans Base Property ennå ikke kommet på banen.

Selskapet kjøpte seg inn i prosjektet for ett år siden.

Acta-gründeren fra Rennesøy har stor tro på Haugalandet selv om det er utfordrende tider i oljebransjen.

Utfordrende tider i oljebransjen bekymrer ikke Øystein Grønhaug og hans samarbeidspartnere i Base Property. I januar starter byggingen av regionens mest moderne kontorkompleks.

– Dette er inngangsporten for oss på Haugalandet. Regionen er spennende med tanke på næringsutvikling, men også for boligmarkedet. Vi bruker lokale partnere i alt vi gjør og det er derfor veldig hyggelig å kunne jobbe sammen med Øystein Grønhaug som har et enormt nettverk i regionen, sier Ydstebø.

Tenker positivt

Første byggetrinn har en kostnad på rundt 100 millioner kroner.

Da skal et parkeringsanlegg på 2.000 kvadratmeter på plass i kjelleren i tillegg til de tidligere nevnte fasilitetene.

– Kruse Smith er hovedentreprenør. Vi har fått i stand en gjensidig og god avtale. De flytter selv inn her våren 2017, opplyser Poulsson.

Øystein A. Grønhaug og hans Grønhaug Eiendom har mange jern i ilden for tiden. Han lar seg ikke skremme av utfordrende økonomiske svingninger.

– Jeg er opptatt av å være positiv i disse tider. Det er viktig å kunne se framover for å fortsette utviklingen, sier Grønhaug.

Totalt vil kostnaden på prosjektet komme opp mot 300 millioner kroner.

– Det blir ikke butikk før alt er på plass. Vi er avhengig av at lokale bedrifter har vilje til å flytte på seg, sier Ydstebø.