Gå til sidens hovedinnhold

Har tapt 90 millioner

Byggmakker gir opp i Haugesund

Artikkelen er over 6 år gammel

15 medarbeidere mister jobbene sine når Byggmakker stenger dørene i Haugesund.

NÆRINGSLIV: Innen 10. oktober er det slutt. Da er det kroken på døren for den svære byggevarebutikken som åpnet i mai 2007. På Helgelandsjordet, omtrent på grensen mellom Haugesund og Karmøy, har det blitt solgt trelast, kjøkken, bad, verktøy og interiør av alle slag.

Men altfor lite i forhold til forventningene.

– Vi har tapt 90 millioner kroner på butikken i Haugesund. Tålmodigheten måtte ta slutt en gang, for vi har aldri tjent penger her, sier administrerende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmakker-konsernet.

Prøvd å selge

Byggmakker-kjeden består av en kombinasjon av egeneide og kjøpmannseide butikker rundt om i landet. Varehuset i Haugesund var blant dem morselskapet eide selv. Strand Jacobsen sier de har prøvd å finne kjøper til den, og inntil nylig hadde de dialog. Da det strandet, var det ingen vei utenom nedleggelse.

– Vi har virkelig forsøkt lenge og mye å få til denne butikken. Men når det ikke finnes kjøper, er det slutt, sier han, og forklarer at Byggmakker i fjor la en strategi for at butikkene skal være kjøpmannseid.

Ifølge Strand Jacobsen har de forsøkt nedbemanninger og endringer i butikken for å få det til. Byggmakker Haugesund har omsatt for nær 80 millioner kroner. Ifølge Strand Jacobsen kunne en butikk på den størrelsen godt hatt det dobbelte. Kostnadene har vært for høye.

– Vi feilbedømte markedet i Haugesund, sier direktøren.

Informerte

Mandag ble de ansatte i Haugesund informert om stengingen.

– Nå blir det i samarbeid med Nav gjennomført individuelle samtaler, og forhåpentlig kan de få hjelp til å finne nytt arbeid, sier Strand Jacobsen.

– Vårt felles mål er å bidra til at alle ansatte får seg nytt arbeid. Vi har mange dyktige og erfarne medarbeidere som bør være attraktive for andre arbeidsgivere i Haugesund, sier Johnny Bregentved Nielsen, hovedtillitsvalgt for de Byggmakker-ansatte i Haugesund i en pressemelding.

Han opplyser at dialogen med ledelsen er god.

Kommentarer til denne saken