Kan vinne 300.000 kroner

NOMINERT: Westcon Power & Automation er en av fem kandidater til Siva-prisen. Her fra en tidligere sak om bedriften. F.v. Gunvald A. Mortvedt, Ragnar Langåker og Frode Skaar.

NOMINERT: Westcon Power & Automation er en av fem kandidater til Siva-prisen. Her fra en tidligere sak om bedriften. F.v. Gunvald A. Mortvedt, Ragnar Langåker og Frode Skaar. Foto:

Westcon Power & Automation er nominert til Siva-prisen som deles ut i Trondheim 21. mai.

DEL

NÆRINGSLIV: Selskapet på Husøy, som er en del av Westcon Group i Ølensvåg, er en av fem kandidater som kan vinne prisen som deles ut årlig under Siva-konferansen.

Prisen fra Siva, som står for Selskapet for industrivekst, er på 300.000 kroner. Prisen overrekkes av næringsminister Torbjørn Røe Isaksen 21. mai.

På nettsiden til Siva står det at formålet med prisen er å løfte fram et miljø som har utnyttet norske fortrinn og tatt disse inn i framtiden.

Fem av 33 til finalen

33 var nominert til prisen, og Westcon er en av fem kandidater som er videre til finalen. De andre nominerte er Hallingplast, Mivanor, Orkel og Splitkon.

– Alle miljøene har vist meget gode egenskaper innenfor kriteriene for prisen, skriver Siva.

I fjor var det Brødrene Aa som ble tildelt prisen.

Vinneren kåres av en fagjury, samt ved hjelp av en åpen avstemning på nettet.

Verdens første

Westcon Power & Automation beskrives av Siva som et innovativt selskap som leverer verdensledende teknologi løsninger innen elektriske framdriftssystemer.

– Selskapet leverer komplette kraft- og automasjonssystemer innen offshore, maritim, aqua- og landbasert industri og har de siste fire årene fokusert på å utvikle og levere bærekraftige grønne maritime løsninger for å redusere karbonavtrykket, skriver de.

Videre beskriver Siva at Westcon Power & Automation i 2016 leverte verdens første løsning med batteri hybrid system på DP offshore fartøyet Viking Energy, med DNV GLs Battery Power Notasjon.

– Dette har gitt positive resultater, både når det kommer til  reduksjon i forbruk og utslipp, står det.

Artikkeltags