Ny stor kontrakt til Aibel – skal bygge Johan Sverdrup-anlegg øst for Kårstø

HAUGSNESET: Illustrasjon av fase to. Foto: Equinor

HAUGSNESET: Illustrasjon av fase to. Foto: Equinor

Artikkelen er over 1 år gammel

Aibel har fått sin sjette store Johan Sverdrup-kontrakt. Den nye kontrakten har en verdi på rundt en halv milliard kroner.

DEL

NÆRINGSLIV: Aibel skal bygge fase to av landkraftanlegget på Haugsneset øst for Kårstø. Det er Equinor som har tildelt kontrakten.

Aibel opplyser at de skal bygge en ny omformerstasjon med dobbel kapasitet i forhold til anlegget i fase 1. Kontrakten er verdt rundt en halv milliard kroner.

– Det er både en ære og en stor tillitserklæring at vi nå fortsetter samarbeidet med Equinor og kommer til å spille en sentral rolle i fase to av Johan Sverdrup. Her bygger vi også P2-prosessplattformen og leverer dermed viktige bidrag til mer miljøvennlig drift på norsk sokkel, sier Aibels konserndirektør for Feltutvikling og Havvind, Nils Arne Hatleskog, i en pressemelding.

Aibel har invitert til pressekonferanse og kontraktsignering med Equinor på ONS i Stavanger i formiddag.

Arbeidet vil bli flyttet til Haugesund

Aibel hadde også ansvaret for å bygge ny omformerstasjon og pumpestasjon med tilhørende infrastruktur på Haugsneset i fase 1. Dette anlegget kommer til å forsyne de fire første plattformene på Johan Sverdrup-feltet.

Aibel skriver i en pressemelding at i likhet med første fase av kraftanlegget på Haugsneset starter prosjektet opp på Aibels kontor i Asker. Men etter hvert vil arbeidet bli flyttet til Haugesund for gjennomføring av prosjektfasen – og til Haugsneset for oppfølging.

– I kraft av vårt tidligere arbeid på Haugsneset og øvrige landanlegg, har vi en meget erfaren og kompetent organisasjon, som er godt rustet til å sikre en solid gjennomføring og sluttleveranse, sier Aibels prosjektleder Ole Kristian Halvorsen.

Han ledet også fase én.

Underleverandørkontrakter tildeles 2019

Aibel skriver videre i pressemeldingen at oppdraget vil bli utført i samarbeid med Norconsult i Sandvika for detaljprosjektering av selve bygget. Aibel står selv for prosjektering av alle tekniske disipliner, inkludert et omfattende ventilasjonsanlegg (HVAC) for kjøling av omformeranlegget. Siemens skal levere selve omformerkomponentene (HVDC), mens Aibel skal stå for alle øvrige leveranser, inkludert installasjon av HVAC- og HVDC-anleggene.

Underleverandørkontrakter for utførelse av selve bygget vil først bli tildelt på nyåret 2019 under Aibels kontrakt med Equinor.

Starter umiddelbart

Arbeidet starter umiddelbart og vil i prosjekteringsfasen engasjere rundt 50–60 ansatte det første året.

I selve konstruksjonsfasen, som starter etter sommeren 2019 på Haugsneset, vil rundt 120 Aibel-ansatte være involvert. I tillegg kommer bidrag fra underleverandører.

Når anlegget er ferdig, skal det leveres til Equinor ved utgangen av 2021.

Artikkeltags