Høy score for miljøsatsing

Oppmuntring: Skipsreder Lars Peder Solstad er fornøyd med at miljøsatsingen er lagt merke til. Arkivfoto: Torstein Nymoen

Oppmuntring: Skipsreder Lars Peder Solstad er fornøyd med at miljøsatsingen er lagt merke til. Arkivfoto: Torstein Nymoen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Solstad Offshore har blitt oppført med beste score for miljøarbeidet sitt på internasjonal rankingliste.

DEL

KARMØY: Det er CDP Global Performance leadership index som har gitt denne anerkjennelsen til skudenesrederiet. Foretaket vurderer miljøarbeidet til alle de store selskapene i verden. Solstad er ett av tre norske selskaper som har kommet med på lista, heter det i en pressemelding fra Solstad Offshore.

– Dette er en viktig anerkjennelse av vårt miljøprogram og viser at miljøinnsatsen til våre ansatte blir lagt merke til, sier skipsreder Lars Peder Solstad i en kommentar.

Han mener den internasjonale rankingen er en oppmuntring til videre utvikling av rederiets miljøarbeid.

Solstad har utviklet et program som kalles Grønne Operasjoner (SGO). Dette skal være tiltak der det kan dokumenteres en innsparing på minimum 500 liter drivstoff per døgn. I 2013 ble det registrert 19.080 slike grønne operasjoner på rederiets rundt 50 skip. Dette resulterte i et redusert drivstofforbruk på ca 34.000 tonn og reduserte CO2-utslipp på 110.000, skriver Solstad Offshore i pressemeldingen sin.

Artikkeltags