Oma Baatbyggeri AS skal bygge tre nye båter

Hanøy gjør 25 knop og har plass til åtte personbiler. Oma Båtbyggeri skal nå bygge to lignende båter for Boreal Transport Nord.

Hanøy gjør 25 knop og har plass til åtte personbiler. Oma Båtbyggeri skal nå bygge to lignende båter for Boreal Transport Nord. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Torsdag leverer Oma Baatbyggeri AS fra seg «Hanøy» til Boreal Transport Nord. Nå starter arbeidet med å bygge tre båter til for samme rederi.

DEL

STORD: Tradisjonsrike Oma Baatbyggeri AS på Stord har gode dager.

Torsdag leverer byggeriet fra seg den kombinerte last- og passasjerbåten «Hanøy». Båten går i 25 knop og har plass til åtte personbiler. Arbeidet med fartøyet, som er designet og bygget av Oma baatbyggeri, startet rundt årsskiftet.

Det er rederiet Boreal Transport Nord som skal ha båten.

Oma Baatbyggeri har sikret seg kontrakt på ytterligere to fartøy tilnærmet lik den de nå leverer. Den ene skal leveres i november 2015, den andre i april 2016. Begge skal til Boreal Transport Nord.

- I tillegg har vi inngått kontrakt om å levere en 33 meteres passasjer-katamaran til samme rederi. Denne har plass til et helt vogntog, eller 12-14 personbiler. sier daglig leder Gustav Oma.

Han forteller at de tre nye kontraktene utgjør en ordrereserve på 150 millioner kroner.

- Bestillingene er en veldig stor annerkjennelse av våre fartøy. Boreal Transport Nord har faktisk bestilt sju fartøy av oss tidligere også. Dessuten betyr oppdragene at vi har en jevn og god sysselsetting fram til våren 2016. Det er en fin horisont å ha, sier Oma.

Båtene skal gå mellom små kyst- og øysamfunn i Nord-Norge.

- Vi har bygget hurtiggående aluminiums-katamaraner i mange år. Disse er en kombinasjon av biltransport og passasjertransport og betjener mindre samfunn i Nord-Norge. Våre båter er allroud-båter som erstatter løsninger med en ferge og en annen båt for skyss.

Det er ikke mer en to-tre år siden det over 100 år gamle båtbyggeriet var i motvind og nedgangstider.

- Men vi har gradvis fått ting på plass igjen, ikke minst nå når vi har sikret oss disse tre kontraktene. Nå er vi i en behagelig situasjon, sier Oma.

Oma Baatbyggeri har mer enn kontrakter å feire om dagen. I kveld skal produksjonsleder Ole Mikal Åsheim settes pris på. Åsheim ble ansatt i båtbyggeriet 14. mai 1984 og passerte dermed nylig 30 år i samme bedrift. Da vanker det medalje for lang og tro tjeneste.

- Han har gjort en fantastisk jobb for oss, sier Oma.

Artikkeltags