Sier opp minst 25 sjøfolk

I MÅL: Lars Peder Solstad og Solstad Farstad.

I MÅL: Lars Peder Solstad og Solstad Farstad. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Solstad Farstad er i mål med nedbemanningen.

DEL

NÆRINGSLIV: I november ble det klart at Solstad Farstad skulle legge åtte skip i opplag gjennom vinteren. Samtidig varslet konsernsjef Lars Peder Solstad at det ville bli oppsigelser som følge av at skip er solgt eller har fått endret operasjonsområde.

Onsdag bekrefter Solstad overfor Sysla at de er i mål med nedbemanningen. Mellom 25 og 30 sjøfolk mister jobben i rederiet.

– Det er en prosess som startet langt tilbake i tid, og som ble landet nå. Hovedsakelig kommer det som følge av at noen båter har endret operasjonsområde, sier Solstad til Sysla – og begrunner oppsigelsene med at rederiet har fått kontrakter i Brasil, der det er krav om lokalt mannskap, samt at noen båter har blitt solgt.

Sysla skriver videre at de tillitsvalgte i rederiet før jul fryktet at omfanget ville bli langt større.

– Glad for at det ikke ble flere

– Det er trist at inntil 30 av våre kollegaer nå mister jobben. Når det er sagt, er vi glade for at det ikke ble mange flere, sier Andreas Bakken til Sysla.

Han er hovedtillitsvalgt for Maskinistforbundet i Solstad Farstad.

Lars Peder Solstad sier at alt er avhengig av aktivitet.

– At det nå blir et mye lavere antall oppsigelser enn det lå an til for en tid tilbake, skyldes utelukkende at vi har vunnet flere kontrakter, forklarer han.

Artikkeltags